Eteinen kodin käyntikorttina


Eteisestä puhutaan monesti kodin käyntikorttina - se luo ensivaikutelman ja jollain tapaa sanelee vierailijalle koko kodin tyylin. Meidän ulko-oven etupuoli on vielä kaikkea muuta kuin kaunis käyntikortti, mutta sisäpuoli alkaa hiljalleen muotoutua toivotulle mallille.


Meidän pääeteisessä on 8 m². Eteinen yhdistyy suoraan olotilaan ja etuovelta avautuu upea näkymä kohti terassia ja metsää. Halusimme eteisen kuvastavan talon tyyliä - olisihan se ensimmäinen asia, jonka vierailija kodistamme näkisi. Lisäksi toiveissa oli jokin wau-efekti.


Tuota wau-efektiä lähdimme tavoittelemaan haapapaneelilla. Valeurapaneelista muodostuikin yksi kotimme lempikohdista, joka yhdistyy kauniisti talomme muihin haapapintoihin. Paneelin kaverina on raikasta valkoista ja sama tammen sävyinen vinyylilankku kuin muuallakin talossa. Näillä valinnoilla eteinen sointuu hyvin olotilan jatkeeksi.


Olotilamme kylpee valossa isojen ikkunoiden ansiosta, emmekä halunneet eteisestäkään mitään pimeää koppia. Tilaan tuleekin kauniisti valoa läpi päivän korkean ikkunan sekä osittain lasisen ulko-oven ansiosta.


Meiltä löytyy arkieteinenkin kodarin yhteydestä, mutta halusimme silti reilusti säilytystilaa myös pääsisäänkäynnille. Meillä on aika pieni vaatehuone, joka toimii pitkälti kaiken epämääräisen tavaran säilytyspaikkana, joten eteisen isoissa kaapistoissa säilytetään myös eri kausien takkeja, pipoja ja hanskoja. Isoilla liukuovikaapistoilla saimme näppärästi kaivattua säilytystilaa. Liukuovet tilattiin mittatilaustyönä täyskorkeina - tämä luo kompaktiin tilaan selkeän ja viimeistellyn ilmeen. Liukuovet helpottavat kapeahkon eteisen käyttöä ja niiden iso lasipinta avartaa kauniisti tilaa.


Liukuovikaapiston lisäksi kaipasimme helppoa paikkaa säilyttää avaimia ja muuta sälää, sekä selkeätä paikkaa vieraiden kengille. Isot liukuovikaapistot haukkaavat eteisestämme ison palan, joten muilta kalusteilta toivoimme keveyttä sekä ilmeen että tilan käytettävyyden vuoksi. Pikkusälälle löytyi sopiva hyllylaatikosto Ikeasta, täydellinen kenkäteline vaati hieman omaa askartelua.


Lopputulos kuvastaa hyvin meidän kotia: yleisilme on vaalea ja luonnonmateriaalien myötä lämmin. Onko teillä mietitty eteistä koko kodin käyntikorttina?


Kommentit