Keittiön keraaminen taso: hitti vai huti?


Keittiö oli meillä ehdottomasti panostuslistalla, sillä kokkailu on koko perheen rakas harrastus. Tasoiksi meille oli kuitenkin alunperin tulossa kustannussyistä laminaatti. Erilaiset kivitasot tuovat isossa keittiössä lisähintaa tuhansia euroja, joten tasot tuntuivat helpolta säästökohteelta ja vaivattomasti päivitettävältä osalta.


Rakennusprojektin edetessä tuo säästökohde alkoi kuitenkin kalvaa: keittiö on meillä näkyvällä paikalla, tasot kovassa käytössä ja kunnollinen taso kestäisi vuosia. Oliko tämä todella järkevä säästökohde?

Unelmien taso oli tiedossa: budjetin salliessa haluaisimme ehdottomasti keraamisen tason. Keraaminen taso on erittäin kestävä ja ympäristöystävällinen valinta. Tason massa valmistetaan luonnonmateriaaleista, kuten savesta, hiekasta ja luonnollisista pigmenteistä. Materiaaleista johtuen tason pystyy kierrättämään täysin. Valmis taso poltetaan 1200 asteessa, joka takaa vertaansa vailla olevan kestävyyden.

Miksi keraaminen taso?

 • Luonnontuote
 • Kestävin tasomateriaali - kovempaa kuin graniitti
 • Ei naarmuunnu
 • Kestää happoja ja kosteutta
 • Kestää kuumaa (ei tarvitse pannunalusta)
 • Ei värjäydy edes kuumentuessa
 • Helppo hoitaa ja puhdistaa
 • Saatavilla erilaisia tyylejä

Kävimme vielä kerran katsomassa vaihtoehtoja kiintokalustetoimittajalla, ja selvisi, että keraamista tasoa saa myös 6 mm paksuisena. Tämä tarkoittaa toki kaunista ja modernia keittiön viimeistelyä, mutta lisäksi edullisempaa hintaa - massaa kuluu huomattavasti vähemmän kuin paksummissa tasoissa.

Laminaattitason hinnan päälle tuli 3000e lisälasku, mutta valinta oli silti helppo - halusimme ehdottomasti päivittää keittiön tasot laminaatista keramiikkaan. Valikoimista löytyi vielä meille täydellisesti sopiva mattapintainen, vaalea taso Cava Diamond Cream, joka laitettiin tilaukseen.

Millaisia kokemuksia keittiön keraamisesta tasosta - kannattiko panostus?

 • Panostus oli ehdottomasti joka pennin väärti. Muutaman kuukauden asumisen jälkeen kehumme tasoa edelleen lähes jokaisella ruoanlaittokerralla
 • Kestää kovaakin käsittelyä, en tiedä millä siihen edes saisi jälkiä aikaiseksi normaalissa käytössä
 • Kuumia kattiloita ei tarvitse varoa, vaikka yleensä pannunalusia tuleekin käytettyä vanhasta tottumuksesta
 • Vesiroiskeita ei tarvitse olla koko ajan pyyhkimässä
 • Todella helppo siivota, tämä yllätti ennakkotiedoista huolimatta positiivisesti
 • Meidän tasossa ei näy pöly tai sormenjäljet vaalean sävyn, kevyen kuvioinnin ja mattaviimeistelyn ansiosta
 • Pinta on kaunis ja viimeistelee hienosti olotilan yhteydessä olevan keittiön

Onko keraamisessa tasossa mitään huonoa? Hinta ei tosiaan ole halvimmasta päästä, eli pienen panostuksen tämä materiaali vaatii. Lisäksi keraaminen taso on kivimateriaaleille tyypillisellä tavalla kova ja kylmä. Meillä kaatui tasolle yksi matala juomalasi, joka rikkoutui välittömästi. Lasi ei siis tippunut, vaan kaatui rauhallisesti - laminaattitasolla lasille olisi tuskin tapahtunut mitään. Hieman varovainen kannattaa siis olla astioita käsitellessään.

Kokonaisuudessaan keraamiset tasot olivat yksi parhaista raksaprojektin panostuksista. Ja tästä panostuksesta tulee riittämään iloa vuosiksi ja vuosiksi meidän perheessä.


Kommentit

 1. Aivan ihana on teidän taso, sävy tuo lämpöä ja pinnan kuvio on tosi hieno. Minusta ehdottomasti joka euron arvoinen.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja hyvä sijoitus. Keraaminen taso on myös ympäristöystävällisempi kuin laminaatti, koska se on luonnonmateriaalia. Keraaminen taso on aina tyylikäs. Ihailin sen valintaa erään ravintolan avokeittiön tasoksi. Ilmeisesti keramiikkatasoja on tilattavissa myös suurkeittiöihin, silloin kun ulkonäöllä on väliä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti