Kuinka paljon muuttovalmiin talopaketin upgradet maksavat?


Muuttovalmiin talon rakentamisen yksi parhaita puolia on kulujen selkeys. Jo projektiin lähtiessä rakentajalla on selkeä kuva projektin kokonaishinnasta ja mahdolliset yllätykset menevät talotoimittajan piikkiin. Monesti muuttovalmiissa kohteissakin rakentaja vastaa itse joistain kokonaisuuksista, kuten maatöistä. Meille ei kuitenkaan jäänyt omalle vastuulle kuin kaupungin liittymä- ja lupamaksut sekä pihatyöt, myös maatyöt kuuluivat siis meillä hintaan. 

Upgradet eli talopaketin päivitykset kuuluvat olennaisena osana varmaan jokaiseen avaimet käteen -toimitukseen. Talotoimittajalla on jokin valmis sisältö, johon useimmat rakentajat haluavat tehdä joitain päivityksiä. Riippuu talotoimittajasta, mitä peruspaketti sisältää, ja mitä muutostyöt maksavat. Joillain talotoimittajilla on erilaisia “sisältöpaketteja”, jolloin kalliimmalla tasolla valikoima laajenee, ja joillain toimittajilla upgradejen teko on vapaampaa.


Meidän taloprojekti kuuluu tuohon vapaaseen kastiin. Tämä on ehdottomasti talotoimittajamme Evesan yksi suurimmista plussista - heillä ei ole mitään valmismallistoa tai -listoja, vaan rakentaja saa koota juuri toivomansa kokonaisuuden. Ainoana toiveena on, että kaikki materiaalit tulisivat Evesan yhteistyökumppaneiden kautta. Näin materiaalien hallinta on helpompaa ja toki asiakastoimitukset ovat myös mahdollisia. Yhteistyökumppaneiden valikoima on laaja ja lisäksi rakentaja saa niiltä tuntuvat alennukset. Valittujen materiaalien mukaan talopaketin hinta joko nousee tai laskee valintojen hinnan mukaan.

Kokosin tähän meidän taloprojektin keskeisimmät upgradet hintoineen - kaikkia pienimpiä kilkkeitä en lähtenyt erittelemään. Lisäksi meiltä tuli joitain asioita asiakastoimituksina eli näiden hankintojen kustannukset eivät näy lainkaan talopaketin hinnassa. Meidän muutostöiden hinnat eivät varmasti ole kalleimmasta päästä, sillä Evesan alkuperäinen toimitussisältö on harvinaisen laadukas. Näin ollen hintavimmillakaan valinnoilla upgradekulut eivät lähteneet käsistä.

Kiintokalusteet 12 000

Lähdetään liikkeelle siitä kaikkein kalleimmasta - kiintokalusteet. Tähän oli varattu ehkä naftein budjetti valmiiksi, ja tähän teimme myös reilusti eniten päivityksiä lähinnä keittiön osalta. Talolle oli laskettu pienehkön peruskeittiön budjetti ja me varmaan tuplasimme keittiön koon, lisäsimme keraamiset tasot ja otimme myös aika kivat kodinkoneet. Lisää meidän kiintokalusteiden kustannuksista voi lukea täältä >


Vesikalusteet 1 200

Seinä-wc:t päätyivät meidän pihityslistalle, joten vesikalusteiden budjetti pysyi maltillisena. Otimme astetta paremmat peruspöntöt sekä panostimme keittiön hanaan. Suuri osa tästäkin summasta menee siis itseasiassa keittiön puolelle.

Pintamateriaalit 1 900

Meillä on koko talossa aika kivat laatat, eikä niissä varsinaisesti pihistelty. Lisäksi lähes koko taloa peittää vinyylilankku. Pintamateriaalimme eivät siis ole ihan halvimmasta päästä, mutta näin maltillinen upgradehinta kertoo lähinnä laajasta valmispaketista, johon kuuluu oletuksen mm. vinyylikorkki. 


Sähkö 1 400

Jälleen hinta selittyy pitkälti hyvällä peruspaketilla, sillä sähköliitäntöjä ja himmentimiä löytyy meidän kodista aika reippaasti. Meidän muutostyöt koostuvat muutamista ledilistoista, upotetuista terassivaloista, parista ylimääräisestä himmentimestä sekä pistorasiasta.

Saunaosaston upgradet 2 000

Saunassa perustoimitukseen kuuluivat kiva pilarikiuas, vähän paremmat laudepuut, lasiseinä ja saunan led-valot. Halusimme kuitenkin muutamat extrat tänne: hinta koostuu shampoohyllystä, saunan sisäikkunasta ja puolilasiseinästä (halusimme tämän käytännön syistä ja se oli napsun kalliimpi tehdä kuin pelkkä lasiseinä).


Extra wc 2 500

Meidän alkuperäinen toimitussisältö oli laskettu kahdella vessalla. Me lisäsimme kuitenkin pohjaan unelmiemme master bedroomin, joka nosti vessojen lukumäärän kolmeen.

Maaviilennys 1 800

Maalämpö kuului meillä perustoimitukseen, mutta kuumia kesiä varten lisäsimme myös viilennyksen pakettiin.

Kuraeteinen 1 200

Kuraeteinen ei kuulunut valmiiseen toimitussisältöön, mutta halusimme sen lisätä arkea helpottamaan.


Näitä hintatietoja olisi hauska vertailla laajemminkin. Onko teillä kokemusta avaimet käteen -toimituksesta, paljon teidän upgradet ovat kustantaneet?


Kommentit