Master bedroom -suunnitelmat


makuuhuone
Kuva: Pinterest

Amerikkalaisista remonttiohjelmista tuttu vanhempien master bedroom omalla walk-in closetilla ja kylpyhuoneella oli vilahdellut meidän villeimmissä kotihaaveissa. Kun sitten aloimme pyörittelemään tulevan talomme pohjaa, huomasimme iloksemme, että päämakuuhuoneen yhteydessä oli turhia neliöitä. Kaupunkipientalokohteessamme ulkoseinät olivat ennalta määritetyt, mutta sisältä saimme soveltaa pohjaa aivan oman makumme mukaan. Niinpä pienensimme päämakuuhuonetta ja piirsimme sen yhteyteen vaatehuoneen sekä WC:n.


makuuhuoneen suunnittelu
Meidän makuuhuone + vaatehuone + WC -pohja
Makuuhuoneen ovi saattaa vielä vaihtua liukuoveen

Tätä master bedroomin pohjaa mietittiin pitkään ja huolella - jokainen sentti on hyödynnetty parhaalla mahdollisella tavalla. Samassa yhteydessä suunnittelimme myös vaatehuoneen kaapistojen sijainnit ja vessan toiminnot. Mutta pintamateriaalit, huonekalut, sävyt ja tyyli tuntuvat olevan vielä hakusessa. Jotenkin on vaikea hahmottaa näitä peräkkäin sijoittuvia kolmea tilaa, joissa olisi kiva olla jotain samaa, mutta kuitenkin tunnelma saisi hieman vaihtua. Otan mielelläni vastaan ideoita näiden omien ajatuksien tueksi!

Valo ja tila

Makuuhuoneeseemme tulee yksi seinä käytännössä kokonaan ikkunaa. Malediivien häämatkan innoittamana haaveilin pitkään sängyn sijoittamisesta ikkunaa vastapäätä - näin saisi joka aamu herätä luonnon sylistä. Sängyn sivuille ja jalkopäätyyn on kuitenkin hyvä jättää 70-90 cm vapaata tilaa, joten emme saaneet mitenkään tätä asetelmaa toimimaan. Nykyisen suunnitelman mukainen, perinteisempi tapa sijoitella makuuhuoneen huonekalut on kuitenkin myös se käytännöllisin ratkaisu. Isojen ikkunoiden vuoksi meidän tulee myös ottaa huomioon erityisesti kesäisen valon määrä - pimennysverhot tulevat tarpeeseen. 

Nukkuminen

Ensinnäkin haluamme rauhoittaa makuuhuoneen nukkumiselle - työpisteet ja tv:n katselu on sijoitettu muualle. Lisäksi hankintalistalle joutunemme lisäämään uuden sängyn. Nykyinen sänkymme on nyt ollut meillä käytössä noin neljä vuotta ja valitettavasti viimeksi teimme päätöksen hinta edellä. Tällä kertaa aiomme panostaa kunnon yöuniin. Hotellimaisen korkea sänky toisi hienosti ripauksen luksusta arkeen.


makuuhuoneen sävyt
Tilojen mahdollista sävymaailmaa

Sävymaailma

Varmaa on, että lämpöistä puuta ja valkoista tullaan näkemään myös näissä tiloissa. Todennäköisesti niiden kaverina hiekkaa/beigeä/greigeä - ehkäpä eri tiloissa hieman eri sävyissä. Luonnollisilla materiaaleilla ja netraaleilla sävyillä saa luotua mukavasti rauhallista tunnelmaa. Luultavasti makuuhuoneeseen haetaan tunnelman vuoksi hieman tummempia sävyjä kuin muualle taloon. Makuuhuoneen ja vaatehuoneen väliin tulee liukuovet, joissa todennäköisesti makuuhuoneen puolella valkoista lasia ja vaatehuoneen puolella peiliä. Nämä tilanjako-ovet olisi tarkoitus asentaa yläkantoisina, jolloin makuuhuoneen lattia saadaan jatkumaan saumattomasti vaatehuoneen puolelle. Vaatehuoneen katosta lattiaan ulottuvat liukuovet tulevat olemaan myös valkoista lasia. 


makuuhuoneen lasiovet
Kuva: Liukuovitukun tilanjako-ovien suunnitteluohjelma

Valaistus

Tulemme luomaan näihin kolmeen tilaan valaistuksen usealla eri valaisimella sekä kattoon tulevilla himmennettävillä ledvaloilla. Näin valoa riittää siivouspäivänä, mutta illalla voi rauhoittua tunnelmavalon hämyssä. Lukemista ja vaatevalintoja varten tullaan laittamaan kohdevalaisimia. Kytkimet tullaan sijoittamaan siten, että niihin yltää sängystä nousematta.


Odotamme uutta kotia tosi paljon ja master bedroom on ehdottomasti yksi lempijutuistamme. Tuntuu edelleen aika epärealistiselta, että juuri tämä kaukainen haave tulee toteutumaan. Niin niistä villeimmistäkin unelmista voi tulla totta, kun pääsee itse suunnittelemaan. Ja toki tässä saattaa olla mukana ripaus lapsettoman pariskunnan mukavuudenhalua - toistaiseksi täysin itselle kun tuota taloa rakennetaan. Onko sinulla kotona jokin aikuisten oma hemmottelujuttu?


LUE MYÖS:

Kommentit

  1. Amerikkalaiset osaavat tehdä makuuhuoneista viihtyisiä, se on totta. Itsekin olisi ihana saada wc makuuhuoneen viereen. Tällä hetkellä se on eri kerroksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eri kerros on kyllä ikävän kaukana, jos keskellä yötä pitäisi päästä nopeasti käymään! Toivottavasti teillekin joskus ilmaantuu tsäänssi saada vessa makkarin lähelle :)

      Poista

Lähetä kommentti