POHJAPIIRUSTUS OSA II: MEIDÄN POHJA ON VIHDOIN VALMIS!


Aika monen illan, sunnuntai-iltapäivän, ruutuvihon, netin pohjaohjelman ja sähköpostin jälkeen meidän pohja on valmis. Aikaisemmin olemmekin esitelleet pohjapiirustuksen, josta meidän talon pohjaa lähdettiin muokkaamaan. Tuohon parhaaseen näkemäämme valmispohjaan voit tutustua täällä >

Siinä se on: meidän pohjapiirustus! Kompromisseja joutuu tekemään aina, mutta mielestämme saimme pohjan toimimaan tosi kivasti tarpeitamme ajatellen. 

meille muokattu valmispohja

Pohjaan tehdyt muutokset:

Keittiö

Isonsimme keittiölle varattua tilaa huomattavasti, ja toki samalla muokkasimme keittiön toimintoja. II-mallisesta keittiöstä muotoutui L-mallinen keittiö saarekkeella. Koska keittiö on meidän ultimaattinen lempparitila, luvassa on varmaan vielä tarkempaa purkua keittiösuunnitelmista.

Päämakuuhuone

Mielestämme päämakuuhuone oli aivan liian iso, joten otimme siitä huoletta pois neliöitä - aikuisten makuuhuoneeseen kun ei tarvitse mahtua kuin sänky ja pari yöpöytää. Ylimääräiset neliöt käytimme päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan isoon walk-in vaatehuoneeseen sekä omaan vessaan tupla-altailla.

Muut makuuhuoneet

Muut makuuhuoneet olisivat voineet olla pari neliötä isompia, mutta halusimme ennemmin panostaa oleskelutiloihin - tingimme siis kaikkien makkareiden koosta.

Kodinhoitohuone

Kodariin tehtiin myös isoja muutoksia. Emme pitänee ajatuksesta, että talon siipeen olisi aina kuljettu kodinhoitohuoneen kautta, joten käytävä eriytettiin kodarista. Näin myös arkieteinen pysyy piilossa ja kodarin laattalattia on helpompi eriyttää muun talon lattioista.

Tekninen tila ja extra vaatehuone

Teknisen tilan kulku vaihdettiin käytävän puolelle, jolloin saimme lisää pyykinkuivaustilaa kodariin. Lisäksi teknisen tilan yhteyteen tehtiin pieni vaatehuone/varasto, jotta saimme lisää lämmintä säilytystilaa - sitä ei ole ikinä liikaa.

Sauna ja kylpyhuone

Saunaa isonnettiin ja sinne lisättiin ikkuna, josta avautuu metsämaisema leffahuoneen läpi. Kylpyhuoneen puolelle jätettiin pieni syvennys penkille ja pyyhkeille, sillä erillistä pukuhuonetta emme saaneet mahtumaan neliöihin.

Leffahuone

Leffa-/työhuoneen neliöistä nipistettiin hieman, jotta saimme ylimääräisen vaatehuoneen ja isomman saunan mahtumaan neliöihin. Siitä jäi kuitenkin riittävän iso tila meidän tarpeisiin ja miehen tutkimusten perusteella huone on nyt juuri oikean kokoinen ja muotoinen leffahuoneen äänentoistolle.

Käytävä

Käytävän terassiovi siirrettiin ikkunoiden keskelle. Näin näkymä on tasapainoisempi ja kylpyhuoneesta saadaan suora kulku terassin ulkoporealtaalle.


Pohja toimintoineen tuntuu nyt juuri meille tehdyltä, vaikka suunnittelussa olikin tiukat raamit. Ja edelleen rakastan tuota talon erikoista mallia, vinoja tiloja, valtavaa terassia ja isoja ikkunoita, joista aukeaa näkymä metsään <3

Kommentit

  1. Vitsi tää on kyllä kiva vaihe kun pohjatyöt on jo selkeät. Itsekin saatiin just viikko sitten nenän eteen piirrustukset. Nyt vaan suunnittelemaan sisustusta ja odottamaan rakentumista. http://www.koneurakointijarvinen.fi/fi/Maanrakennus.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti