Talon julkisivukuvat


Olen kertonut aiemmin, että saamme suunnitella talomme sisältä toiveidemme ja tarpeidemme mukaan, mutta julkisivun tulee olla yhdenmukainen muiden rivistön kaupunkipientalojen kanssa. Tämä sopii meille paremmin kuin hyvin, sillä tulemme pääsemään helpolla - julkisivua ei tarvitse itse pohtia, eikä jännittää rakennuslupia, tämä kaikki kun hoidetaan talotoimittajan toimesta. 

Onneksi valmiit suunnitelmat vastasivat meidän toiveitamme: moderni vaalea talo tummilla yksityiskohdilla. Moderni yleisilme on meille selkeä valinta - perinteikkään romanttinen villa ei ole meitä varten. Lisäksi kaupunkipientalorivistön asettaminen kadun mukaisesti kaarevaan muotoon luo persoonallista otetta muotoiluun niin koko rivistön kuin yksittäisen talonkin osalta. 
Kaupunkipientalon julkisivu
Julkisivu edestä
Kuva: Evesa-talot

Kaupunkipientalon julkisivukuva
Julkisivu takaa
Kuva: Evesa-talot


Tällä hetkellä näkyy paljon hurmaavia tummia taloja, mutta jotenkin vaalea puhuttelee meitä enemmän. Vaaleaan yleisilmeeseen tummat yksityiskohdat tuovat kivaa kontrastia. Lisäksi tummat pinnat ovat paljon anteeksiantavampia: vaaleiden ikkunalautojen ja syöksytorvien hinkkaaminen siitepölystä on pahin kauhukuvani. Meitä on kovasti viehättänyt ajatus kivitalosta, mutta budjettisyistä olisimme joka tapauksessa päätyneet itsekin puuverhoiltuun taloon.

Ihastuimme kovasti myös valtavaan, lähes sadan neliön terassiin sekä isoihin ikkunoihin, joista tulvii valoa oleskelutiloihin sekä päämakuuhuoneeseen. Tontti päättyy metsään ja talo rakennetaan metsikköä korkeammalle kohdalle, joten oleskelutilojen ikkunoista tulee avautumaan kaunis metsäinen maisema. 
Kaupunkipientalon 3D julkisivukuva
3D edestä
Kuva: Evesa-talot
Kaupunkipientalon julkisivukuva
3D takaa
Kuva: Evesa-talot


Alunperin kuviin on piirretty autokatos, joka lähtökohtaisesti miellyttää itseä enemmän kuin autotalli - katokseen on vain niin helppo ajaa. Autokatoksen voisi kuitenkin vaihtaa lämpimään autotalliin, joka olisi miehelleni mieluisampi ratkaisu. Täytyyhän se itsekin myöntää - ei sitä lämmintä varastotilaa ole ikinä liikaa. Tämän päätöksen tulee todennäköisesti lopulta määrittämään budjetti.

Tilapohdintoja luvassa ensi kerralla enemmän, sillä tulen esittelemään meidän pohjapiirustuksen ensimmäisen version.


Lue myös tulevan kodin toivelistamme >

Kommentit