Pohjapiirustus osa I: Paras näkemämme valmispohja


Kirjoittelin jo aiemmin millaisilla spekseillä olemme uutta kotia etsineet. Haaveena oli ollut oman rakentaminen, mutta haastavan tonttitilanteen vuoksi katselimme myös valmiita omakotitaloja. Välillä epätoivon iskiessä katselin myös uudiskohteita rivitaloyhtiöistä. Lähes aina yksi suurimmista ongelmista oli kohteen pohja - siitä ei olisi saanut edes remontoimalla/muokkaamalla mieleistämme. Myöskään talotehtaiden valmiista pohjista ei tuntunut löytyvän sitä juuri meille sopivaa, jos tontti jostain löytyisi.

Kun näimme tulevan kotimme pohjapiirustuksen, olin myyty. Se oli ensimmäinen valmispohja, jossa oli juuri toivomamme tilat ja järkevä neliömäärä. Silmiin pisti muutama kehityskohde, mutta nekin olivat helposti muokattavissa - sisätiloilta talosta kun sai tehdä juuri sellaisen kuin halusi.

Pohjapiirustusluonnos
Alkuperäinen pohjapiirustus
Kuva: Evesa-talot


Talossa on todella uniikki, kohti oleskelutiloja levenevä muoto, joka muodostaa vinoja seiniä ja tavallisuudesta poikkeavia tiloja. Jostain syystä ne ovat aina kiehtoneet minua. Tässä on yksi kaupunkipientalon eduista: vastaavaa olisi haastava tehdä tavalliseen omakotitaloon. Lisäksi ihastuimme lähes sadan neliön terassiin, isoon kodinhoitohuoneeseen/arkieteiseen ja avoimeen olokeittiöön isoilla ikkunoilla. Tuohon isoon oleskelutilaan mahtuu myös yksi meidän suurimmista toiveista: iso keittiö saarekkeella. Lisäksi pohjassa oli jo valmiiksi mukavasti säilytystilaa (yksi keskeinen ongelma monissa pohjissa), sillä yläsiiven päätyhuoneen alle tulee noin 20m² kellari varastotilaksi.

Yläsiiven käytävä muodostaa ikävästi hieman hukkaneliöitä, mutta käytävää ei oikein saa poiskaan. Toisaalta siipi muodostaa ihanaa suojaa terassille ja siiven päätyyn saamme täydellisen tilan leffa-/työhuoneelle isoilla ikkunoilla kohti metsää. Lisäksi siipi tekee koko talon fiiliksestä ja flowsta jollain tapaa ainutlaatuisen.

Olemme käyneet jo kerran juttelemassa arkkitehdin kanssa ja omaa muokattua pohjaamme työstetään parhaillaan. Olemme nähneet myös joidenkin tulevien naapureidemme pohjaluonnoksia - jotkut ovat muuttaneet tiloja todella isolla kädellä. Hauska nähdä miten erilaisia visioita eri tarpeilla varustetut perheet keksivät samoihin raameihin. Pian saamme oman pohjamme valmiiksi ja pääsen esittelemään sen - en malta odottaa!


Katso myös talon julkisivukuvat >

Kommentit