Miksi omakotitalo?


Tämän kysymyksen olen kuullut usein kertoessani talohaaveistamme. Ihmiset tuntuvat enenevissä määrin ihannoivan helpoutta ja sitähän asunnon omistaminen on - vaivatonta. Vuokralla asumisesta puhumattakaan.

Omakotitalossa kaikki tulee tehdä itse, joten ylläpito vaatii aikaa ja vaivaa. Olemme molemmat viettäneet lapsuutemme omakotitalossa, joten huoltoyhtiö ja isännöitsijä ei ole meille itsestäänselvyys. Olemme olleet taloyhtiön hallituksessa ja vastanneet koko yhtiöstä hallituksen puheenjohtajan roolissa jo useamman vuoden. Jos siis aamulla ei tule hanasta lämmintä vettä, olemme tottuneet selvittämään asiaa itse. 

Vastuun lisäksi oman talon mukana tulee vapautta. Ja tilaa. Omakotitalossa on suhteellisen edullista asua ja kustannuksiin pystyy vaikuttamaan paljon itse. Myös neliöhinnat ovat kohtuullisia omakotitaloissa - vastaavaa hinta-laatusuhdetta on lähes mahdotonta löytää asuntojen puolelta. Lisäksi omassa talossa hoidat itse kiinteistön ja vastaat sen kunnosta - naapurin Virtasten vesivahinko ei tunnu omassa lompakossa. 

Myös me arvostamme kuitenkin helppoa arkea hyvien kulkuyhteyksien varrella, eivätkä pihatyöt ole suurin intohimomme. Lisäksi meillä on kesämökki, jossa riittää lääniä puuhastella. Emme siis haaveile isosta talosta yli tuhannen neliön tontilla järven rannalla. Oma unelmamme koostuu tehokkaista neliöistä hyvällä sijainnilla ja sirolla pihalla. Oikeastaan se pihakin saisi olla pääosin terassia. Näistä aineksista syntyy kaupunkipientalo, josta kerron myöhemmin lisää.

Mitkä sinun mielestäsi ovat omakotitalon plussat ja miinukset?

Kuva: Expect Best, Pexels Kommentit

  1. Omakotitalo vaatii tosiaan paljon huoltoa. Meillä täällä kerrostalossa asuessa sen hoitaa edullinen kiinteistöhuolto, mutta mökillä teemme kaiken itse. Tuollainen kaupunkipientalo vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta asumisvaihtoehdolta, jossa yhdistyy monenlaisia asioita kerros- ja omakotitalossa asumisesta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti