Mitä toiveita tulevalle kodille?


Jokaisella uutta kotia etsivällä on mielessään lista haaveita ja toiveita. Yleensä kaikkea toivomaansa ei saa samaan pakettiin, vaan jostain joutuu luopumaan. Kokosin yhteen realistiset toiveet ja tarpeet, joiden perusteella olemme etsineet uutta kotia viimeisen vuoden ajan. Ja mikä parasta, nämä kaikki tulevat toteutumaan uudessa kodissamme! Erillistä panostamme/pihistämme -listaa tulen kokoamaan vielä myöhemmin, mutta tässä meidän must havet:

Sijainti

Kuten mainitsin tontin etsimistä käsittelevässä blogissani, olemme ehdottomasti sijainti-ihmisiä. Tulevan kotimme tulee sijaita Itä- tai Etelä-Tampereella, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Iso keittiö

Keittiö on meille kodin tärkein tila, joten sen kanssa olemme todella huonoja tekemään kompromisseja. Varsinkin vanhoissa kohteissa tämä muodostui usein ongelmaksi, sillä yleensä keittiöistä ei olisi saanut edes remontoimalla toiveidemme mukaista.

Avoin olohuone ja keittiö

Sen ison keittiön kylkeen haluamme avointa oleskelutilaa, jossa yhdistyy keittiö, ruokailutila ja olohuone.

Kolme makuuhuonetta + extratila

Makuuhuoneita haluamme kolme ja sen lisäksi yhden extratilan. Tämä tila voi olla makuuhuone, yläkerran aulatila tai kellarisoppi - joku ylimääräinen tila, minne saisi yhdistettyä niin työhuoneen, toisen tv-paikan kuin vieraiden majoittamisenkin.

Iso kodinhoitotila järkevässä paikassa

Tällä hetkellä kaipaan nykyiseen kotiimme kaikista eniten kodinhoitohuonetta. Tulevaan kotiimme haluan ehdottomasti sellaisen ja siisteysintoilijana heti kerralla kunnollisen: tilavan, hyvin suunnitellun ja mielellään omalla uloskäynnillä varustetun. Arkieteinen ja kurapiste olisivat myös oivalliset lisät, mutta niissä aletaan jo mennä toivelistan puolelle.

Paljon säilytystilaa

Kodinhoitohuoneen lisäksi kaipaan säilytystilaa. Aiemmassa asunnossamme oli iso vaatehuone - mikä tilapäisen tavarakaaoksen pelastus! Säilytystilaa on oltava tulevassa kodissamme ja reilusti.

Metsään tai puistoon päättyvä tontti, ilmansuuntana etelä tai länsi

Emme ole puutarhaintoilijoita, joten emme missään nimessä tarvitse isoa tonttia. Oma piha on meille kuitenkin tärkeä osa kotia. Toiveena on metsään/puistoon päättyvä tontti, jossa riittää omaa rauhaa. Myös ilmansuunta on tärkeä tekijä, sillä pohjoispihalla ei juuri auringosta nautita.

Juholle ulkoporeallas

Lisäksi mieheni ehkä suurin haave on ulkoporeallas, joten uudella terassilla tulee olla sille tilaa. 


Toivelistalla jacuzzi
Kuva Porin asuntomessuilta


Mitä must haveja sinun listaltasi löytyy?


Lue myös, miksi haluamme kodiksemme omakotitalon >

Kommentit