3D-kuvat suunnittelun apuna


3D-kuvat

Kevään aikana Instagramin raksatilit alkoivat täyttyä toinen toistaan kauniimmilla 3D-kuvilla. Jonkun aikaa seurailimme mieheni kanssa ihastellen uusien kuvien ilmaantumista ja lopulta päätimme, että meidän oli myös saatava vastaavat.

Tuntui, että noiden kaikkien upeiden kuvien taustalla oli yksi firma: Studio Heikura. Studio Heikura on tuore yritys, joka tarjoaa korkealaatuisia ja kohtuuhintaisia 3D-mallinnuksia niin yksityisille kuin yrityksillekin. Heikuralta sai poikkeuksellisen hyvää palvelua ja hintakin todella oli kohtuullinen, joten päädyimme tilaamaan uuden talomme 3D-kuvat sekä sisältä että ulkoa Studio Heikuralta. Ja tämä ei siis ole maksettu mainos, vaan vilpitön suositus erinomaiselle palvelulle. Kaikin tämän postauksen kuvat ovat Heikuran 3D-mallien havainnekuvia.

3D-havainnekuvat

Miksi tilata 3D-mallit rakennusprojektista?

1. Tilan hahmotus

Olemme viettäneet mieheni kanssa monia ja monia iltoja mittanauhan, viivottimen ja pohjapiirustusten parissa. Tilaa on todella vaikea hahmottaa pelkästään paperilta. Eiväthän nämä kuvat tietenkään vastaa aitoa (tilan tai esimerkiksi materiaalien puolesta), mutta niistä saa kuitenkin todella realistisen vaikutelman.

2. Pintamateriaalien valinta

Tämä oli ehkä meille se kaikista siistein juttu. Monet pintamateriaalit ja niiden toimivuus keskenään ovat mietityttäneet kovasti, joten oli mahtavaa nähdä nämä kokonaisuutena. Oli myös hienoa päästä testaamaan eri sävyjä ja pintoja - ainakin monta maalisävyä lyötiin lukkoon näiden kuvien avulla!

3D-havainnekuva

3. Kalusteiden valinta

Me aiomme tehdä huonekaluhankinnat pitkälti vasta uudesta kodista käsin, mutta jos haluaa ostaa kalusteita etukäteen, ovat 3D-kuvat loistava työkalu. Lisäksi 3D-kuvat ovat erinomainen tapa hahmottaa ja testata erilaisia versioita kiintokalusteista. 3D-mallien avulla hahmottaa hyvin niin kalusteiden kokoja, värejä kuin materiaalejakin.

4. Valaistuksen suunnittelu

3D-malleja voidaan ottaa eri vuorokaudenaikoihin eli myös valaistuksen suunnittelu onnistuu mukavasti kuvien avulla. Iltakuvista näkee mainiosti valon jakautumisen eri tiloissa, joten kuvien avulla on näppärä pohtia valaisimien määrää ja paikkoja. 

rakennusprojekti

5. Virheellisten valintojen välttäminen

Laskimme, että jos kuvien avulla vältämme yhdenkin virheen esimerkiksi pintamateriaalien valinnassa, ovat kuvat maksaneet itsensä takaisin. 3D-kuvat auttoivat ehdottomasti tekemään päätöksiä ja saatoimme muutaman pienen virheenkin niillä kyllä välttää.

6. Fiilistely

Ja ovathan nämä kuvat nyt vaan aivan mielettömän hienoja! Uskomatonta päästä etukäteen näin lähelle sitä valmista lopputulosta - näiden 3D-kuvien parissa jaksamme odottaa valmista.

sisätilakuva

Milloin kannattaa tilata 3D-kuvat omasta taloprojektista?

Tietysti 3D-mallinnusta voi hyödyntää jo ihan alkumetreiltä lähtien. Jos kuitenkin miettii tämmöisen “kuvapaketin” ostoa könttänä, suosittelisin ottamaan mallinnuksen pintamateriaalien suunnittelun yhteydessä. Eli siinä kohtaa kun voit vielä tehdä muutoksia esimerkiksi sähkösuunnitelmiin sekä kiintokaluste- ja pintamateriaalitilauksiin, mutta vaihtoehdot ovat kuitenkin jo selvillä. Näin voit testata kuvissa ihan niitä konkreettisia vaihtoehtoja.

Meillä oli pintamateriaalisuunnittelut vielä hieman kesken kun teetätimme omat 3D-kuvamme. Tämä harmittaa muutaman tilan osalta, sillä niihin ei voitu testimallintaa juuri niitä oikeita pintamateriaalivaihtoehtoja. Onneksi tyyli oli näissäkin tiloissa selvillä, joten suuntaa-antavat kuvat saatiin näistäkin. Keskeisimmät tilat ja esimerkiksi kiintokalusteet on mallinnettu oikeilla materiaaleilla.

julkisivukuva

Materiaalit, sävyt, kuosit, pinnat... Jokainen rakentaja tietää, että rakentamiseen kuuluu satoja pieniä päätöksiä. Ennen rakentamista ajattelin, että kaikki nämä päätökset ovat ihania - saa ihan itse päättää jokaisen pienenkin yksityiskohdan! Päätösähky iskee kuitenkin monella (niin myös meillä), jolloin toivoo kaiken vain jo olevan valmista. 3D-kuvat eivät toki tee päätöksiä rakentajan puolesta, mutta ne ovat suureksi avuksi päätöksenteossa.

Kiinnostaako nähdä lisää meidän projektin 3D-malleja? Ota seurantaan myös Instagramissa @omatalovalkea - siellä tulen julkaisemaan jatkossa näitä kuvia.


Kommentit