Mission impossible: täydellinen meikkausvalaistus ja peilikaappi


Kaupallinen yhteistyö Peilistore.fi
Sisältää alekoodin

täydellinen meikkausvalaistus
Kuva Peilistore.fi

Olen ollut todella - siis todella - innoissani meidän master bedroomista sekä sen yhteydessä olevasta privavessasta tupla-altailla. Tuossa kokonaisuudessa on kuitenkin jo pitkään kaihertanut muutama pointti - miten luon ikkunattomaan tilaan hyvän meikkausvalaistuksen sekä mistä löydän tyylikkään ja riittävän ison peilikaapin?

Nykyisessä kodissamme meikkaan makuuhuoneessamme, sillä vessan valaistus on ihan onnettoman huono. Se on rakennettu aika perinteisellä tavalla: katossa on kivat ledit, mutta muita valoja tilasta ei löydy. Näin ainoa valonlähde on suoraan ylhäältä porottava keinovalo, joka luo kamalat varjot kasvoille. Jatkossa en enää haluaisi meikata muissa tiloissa, sillä meikistä sottuisia sormia on kiva pestä siinä naamanlaiton lomassa. On siis selvää, että unelmien master bedroomin klosettiin on saatava jokin muu ratkaisu.

Mistä hyvä meikkausvalaistus sitten koostuu?

Luonnonvalo

Luonnonvalo on tietysti jokaisen meikkaajan ykkönen. Valitettavasti monet wc-tilat (kuten myös meidän) rakennetaan talojen keskelle, jolloin tilasta ei löydy ikkunaa. Lisäksi täällä pohjolassa eletään aika iso osa vuodesta jätesäkissä, jolloin on pakko turvautua keinotekoisiin apureihin.

Värilämpötila

Värilämpötilassa olisi hyvä päästä lähelle luonnonvaloa. Tästä syystä melko kylmäsävyinen valo on paras meikkaamiseen. Päivänvalolamput ovat lähellä 5 500 Kelviniä, mutta jo 4 000 Kelvinin valaisimella päästään mukavaan lopputulokseen.

Valon suunta

Pelkkä katon yleisvalaisin on huono ratkaisu sen kasvoille tuomien varjojen vuoksi. Myöskään kirkas kohdevalaisin ei ole paras vaihtoehto, sillä se häikäisee helposti. Parhaaseen lopputulokseen päästäisiinkin rakentamalla riittävän kirkas epäsuora valaistus, joka valaisisi kasvoja mahdollisimman luonnollisesti. 

Valon määrä

Yleisesti voidaan sanoa, että kirkkaampi valaistus on parempi kuin hämärämpi. Ihan pelkät tunnelmavalot eivät siis kattovalojen lisäksi riitä. Valon määrän kokemus on kuitenkin kovin henkilökohtainen - myös liika on liikaa. 

meikkivalo
Kuva Peilistore.fi

Haussa tyylikäs ja iso valopeilikaappi

Eli lopputuloksena: tarvitsen kylmää, epäsuoraa valoa riittävän paljon. Valopeili olisi ehdottomasti helpoin tapa ratkaista tämä ongelma, sillä valopeileistä löytyy helposti malleja, jotka täyttävät kaikki nämä kriteerit. Tässä pääsemme uuden haasteen äärelle: olen vannoutunut peilikaappien ystävä. En ymmärrä, miten joku pystyy laittamaan hiuksensa tavallisen peilin edessä näkemättä taakse samalla kunnolla (perfektionismillani ei ole tietenkään mitään tekemistä tämän asian kanssa).

Peilikaappejahan on markkinoilla vaikka ja kuinka, mutta kun yrität etsiä tyylikästä ja yli 150 cm leveää kaappia (kiitos niiden ihanien tupla-altaiden), valikoima suppenee loistavan radikaalilla otteella. Kun vielä lisäät listaan valo-ominaisuudet: mission impossible. Olen selannut vaikka kuinka monta nettikauppaa ulkomaita myöden, mutta täydellistä valopeilikaappia ei vain löytynyt. Eikä edes mitään välttävää sinnepäin-ratkaisua.

Olin jo todella tuskissani tämän kombon kanssa, kunnes törmäsin Peilistore.fi -verkkokauppaan. Ja herranjestas sitä valikoimaa! Ensimmäinen istuntoni kesti ja kesti, sillä erinomaisia vaihtoehtoja oli tarjolla vaikka kuinka. Ja mikä parasta, kyseessä on suomalainen yritys. Peilistore valmistaa Oulunsalossa itse taustavalaistut peilit, peilit valaisimilla, meikkivalaisimet sekä suuren osan meikkauspeileistä. Lisäksi he jälleenmyyvät Suomessa ja Saksassa valmistettuja valopeilejä, peilivalaisimia ja peilikaappeja. Erilaisten peilituotteiden valikoima on siis hurjan laaja ja todella laadukas. 

valopeilikaappi
Vihdoin - meille täydellinen valopeilikaappi löydetty!
Kuva Peilistore.fi

Rankan karsinnan (tähän tarvittiin Exceliä!) jälkeen löysin sen meille täydellisen yksilön. Hänellä on leveyttä 160cm, valon värilämpötila on säädettävissä (4 500 K eli kylmä valo / 3 000 K lämmin tunnelmavalo), valaisimet sivuilla ja yläreunassa sekä epäsuora valaistus alareunassa. Extrana vielä laadukas alumiinirunko, IP44-luokitus (roiskevedeltä suojattu) ja hidastimet ovissa. Sekä tietysti ihan todella hieno design. En pysty vieläkään ihan käsittelemään faktaa, että tuo yksi tuote ratkaisi kaikki ongelmat - ja se näyttääkin vielä ihan täykkäriltä! Kyllä, hän on täydellinen <3

Jos tarvitset mitä tahansa peilituotteita, valolla tai ilman, suosittelen lämpimästi kurkkaamaan Peilistoren valikoiman - et tule pettymään! Lisäksi saan ilahduttaa teitä rakkaat lukijat alekoodilla. Koodilla "RIIKKA15" saat - 15 % koko tilauksen summasta, voimassa 24.6.2020 saakka.

Ihastuttavia peilailuhetkiä!

Kommentit