Rakennusbudjetti - kiintokalusteiden hinta


Rakennusprojektin kustannukset herättävät aina kiinnostusta ja myös tämän blogin suosituin teksti käsittelee omakotitalon rakennusbudjettia. Kiintokalusteet ovat yksi iso kustannuserä kun taloa lähdetään rakentamaan - ja näihin kustannuksiin pystyy vaikuttamaan paljon itse omilla valinnoillaan. Ajattelinkin, että meidän kiintokalusteiden hintojen avaaminen saattaisi kiinnostaa myös muita raksa- tai remppaprojektiin ryhtyviä.

Kokonaisuudessaan meidän kiintokalusteet tulevat maksamaan hieman reilu 23 000 euroa. Tähän hintaan kuuluu rahti ja sisäänkanto. Ja tuo sisäänkanto kannattaa tosiaan huomioida - yleisesti ottaen rahdin kulu tulee kiintokalusteiden hintojen päälle ja se rahtikulu ei vielä sisällä sisäänkantoa. Rahdin ja sisäänkannon lisäksi kiintokalusteiden budjetissa tulee ottaa huomioon asennus. Meidän talo tulee avaimet käteen -toimituksena, joten kiintokalusteiden asennus kuuluu talopaketin hintaan. Kiintokalusteita voi toki kasata myös itse, ostettuna palveluna puhutaan useiden tuhansien eurojen
kulusta.


Keittiön 3D: Puustelli
Tuon epämääräisen aukon kohdalle on tulossa 60cm leveä viinikaappi.

Miten kiintokalusteiden budjetti jakaantuu tilojen kesken?

Keittiö

Monessa tekstissä on jo tullut esille, että keittiö on meidän lempitila ja kuuluu ehdottomasti panostus-listalle. Keittiöstämme löytyy mm. lieteen integroitu liesituuletin, kaksi uunia (plus mikro), hyvän kokoinen viinikaappi ja reilusti säilytystilaa. Kodinkoneet ovat integroituja, kaikki ovet tulevat hidastuksilla eikä keittiöstä löydy yhtäkään alakaappia. Halusimme ehdottomasti alalaatikostot käytettävyyden vuoksi, mutta niiden mekanismit myös nostavat hintaa verrattuna kaappeihin. Jostain oli valitettavasti pakko pihistääkin, joten meille on tulossa laminaattitasot. Tällä kokonaisuudella keittiön kiintokalusteiden, kodinkoneiden ja altaan hinnaksi muodostui noin 15 000 euroa. Tämä hinta ei sisällä hanaa. Summa on hyvin kohtuullinen tämän kokoiselle keittiölle - kiintokalustetoimittajalla oli alkuvuodesta todella hyvät alennukset, joten saimme kodinkoneet edullisesti.

Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone oli tarkoitus tehdä mahdollisimman järkevillä kustannuksilla. Alalaatikostot ja hidastimet tosin löytyvät sieltäkin, mutta kaapistoja on pienehkössä tilassa hyvin maltillisesti. Kaapistojen ja altaan (ei sisällä hanaa) yhteiskustannus on 2 200 euroa.


Kodinhoitohuoneen 3D

WC:t

Meille tulee taloon yhteensä kolme vessaa: ihan pieni vieras-WC kylpytilojen lähelle, olotilojen yhteyteen hieman isompi yleis-WC sekä päämakuuhuoneen vessa tupla-altailla. Näiden kaikkien kolmen vessan reilut allaskalusteet alalaatikostoilla, altaat sekä yksi valopeili kustantavat yhteensä hieman alle 4 000 euroa. Tämän hinnan päälle tulee vielä peili pikkuvessaan (joku muutaman kympin hankinta rautakaupasta) sekä päävessan peilikaapit (hyvällä meikkausvalolla varustettu tuplapeilikaappi toiveissa löytää tai teettää noin tonnilla). Hinnat eivät myöskään sisällä hanoja.

Vaatehuone

Vaatehuoneessa päätimme hieman pihistää ja sisällytimme kiintokalustetoimitukseen ainoastaan koko seinän korkuiset liukuovet. Näiden hinta on 900 euroa. Kalusteet aiomme hakea Ikeasta: Paxit ovat hyviä, edullisia ja erinomaisesti muokattavissa omien tarpeiden mukaan.


Eteisen liukuovet

Eteinen

Meidän eteisen kaapistoille jäi hieman epämääräisen levyinen alue käytettäväksi, jonka tietysti halusimme hyödyntää kokonaisuudessaan. Eteisen kaapistot oli siis helpoin ottaa suoraan mittojen mukaan runkoineen ja kilkkeineen kiintokalustetoimittajalta. Tälle kokonaisuudelle täyskorkeine liukuovineen tuli hintaa 1 500 euroa.


Meillä on siis sekä pihistetty että panostettu kiintokalusteissa. Aika paljon enemmän kuitenkin pihistetty. Jos vaihtaa esimerkiksi ovet puisiin ja tasot kiveen, saa kiintokalustebudjettiin uppoamaan hulppeita summia. Toivottavasti näistä hinnoista on apua suunnittelussa!


LUE MYÖS:

Kommentit