Talotoimittajan valinta


Pakko olla alkuun rehellinen - emme päässeet talotoimittajan valinnassa edes kilpailutukseen asti. Kaupunkipientalokohteemme oli saatavissa ainoastaan Evesa-talojen kautta: tuleva talomme on ryhmärakennuttamiskohde ja Evesa-talot rakentavat yhtäaikaisesti kaikki seitsemän kaupunkipientaloa. Joitain alustavia keskusteluja ehdimme kuitenkin käydä myös muiden talotoimittajien kanssa ja tehdä taustatutkimusta sitäkin enemmän, joten jonkinlainen käsitys meille on ehtinyt muodostua talotoimittajan valinnasta. 

Evesa-talot
Kuva: https://www.evesa-talot.com/

Evesa-talot on paikallinen (Kangasala, Pirkanmaa) ja suht pieni toimija. Evesa-talojen kautta saa talopaketin toivomallaan valmiusasteella, mutta he ovat erikoistuneet aidosti muuttovalmiisiin kohteisiin. Muuttovalmiista kohteista ja niitä tarjoavista yrityksistä on saanut lukea kaikenlaista. Evesasta emme kuitenkaan onnistuneet löytämään mitään ikävää ja yhtiön tienneet tuttavamme puhuivat Evesasta myös hyvää. 

Evesa-talot
Kuva: https://www.evesa-talot.com/

Yhteistyö Evesan kanssa on ollut vaivatonta ja selkeää. Meille on ollut alusta asti selvää, mistä kaikesta Evesa vastaa ja mitä meidän täytyy hoitaa itse. Yhteyshenkilön on saanut hyvin kiinni ja viestintä on ollut mutkatonta. Myös taloprojektin hinnoittelu on ollut alusta asti todella selkeää ja talopakettimme oli jo alunperin laskettu hyvällä varustetasolla ja materiaaleilla. Lisäksi Evesalla on kattavat yhteistyökumppanit, joiden kautta olemme saaneet tuotteita järkevään hintaan. Kaikkien muutostöiden hinnat olemme saaneet heti kysymällä ja ne ovat pitäneet. Muutoksia on myös saanut tehdä aivan oman maun mukaan, toisin kuin joillain talotoimittajilla. Kokonaisuudessaan näin selkeää ja yllätyksetöntä hinnoittelua tuntuu tulevan harvoin vastaan talokaupoilla. Perhetuttavamme tekee yhteistyötä Evesan kanssa ja hän kuvasi muuttovalmiuden tasoa hyvin: “Hintaan kuuluu oikeastaan kaikki paitsi pyyhekoukut. Ja ne pyyhekoukutkin asennetaan, jos tuotte ne raksalle.”

Evesa-talot
Kuva: https://www.evesa-talot.com/

Jotta tämä ei alkaisi haista maksetulta mainokselta (mitä tämä ei myöskään ole), käydään läpi myös tähän mennessä havainnoimamme kehityskohteet. Ensinnäkin jotkut asiat ovat välillä vieneet oletettua enemmän aikaa. Rakentamisen piti alkaa tammikuussa, mutta saimme vasta lupakuvat valmiiksi. Evesa-taloilla on tällä hetkellä monta projektia käynnissä, joten nähtävissä on ollut pientä resurssipulaa. Nyt puhutaan kuitenkin hyvin maltillisista ajoista ja meille ihan sopivista viivästyksistä - saamme hieman lisää aikaa säästää muun muassa tulevia huonekaluhankintoja varten. Toiseksi taloprojektimme hinta ei ole kaikkein halvimmasta päästä. Hintaan kuuluu kuitenkin lähes kaikki loppusiivousta myöden, ja esimerkiksi maatöistä aiheutuvien kustannusten riski on Evesalla.

Me siis päädyimme Evesa-talojen asiakkaaksi heidän tarjoamansa kohteen kautta. Vaikka olisimme lähteneet ihan alusta saakka kilpailuttamaan yhteistyökumppaneita, olisimme hyvin todennäköisesti silti valinneet Evesan koska helppous ja laatu. 


Evesa-talot
Kuva: https://www.evesa-talot.com/


Kommentit