Asuntomessut 2020 - mitä ideoita käytäntöön?


Olen teini-ikäisestä asti rakastanut Asuntomessuja. Tämän viikon maanantai olikin yksi kesän odotetuimpia päiviä, sillä päivän agendana oli vierailu Tuusulassa vuoden 2020 Asuntomessuilla. Tänä vuonna messukäynti tuntui tavallistakin innostavammalta, sillä tarkoituksena oli poimia matkaan vielä viimeiset ideat omaan raksaprojektiin.

Messut eivät todellakaan pettäneet tänä vuonna, sillä kohteita oli paljon ja tyylejä löytyi moneen makuun. Toki oma elämäntilanne saattoi myös vaikuttaa tämän vuotiseen messuihastukseen. Koronarajoitusten vuoksi taloissa oli ihanan rauhallista kierrellä, sillä kohteissa oli vain tietty henkilömäärä kerralla. Tietty tämä tarkoitti satunnaisia jonoja talojen ulkopuolella, mutta itse jonotan ennemmin kuin kiertelen kohteita hirveässä tungoksessa. Löysimme messuilta ehdottomasti uusia ideoita, mutta vielä hienompaa oli huomata, että jo tekemämme valinnat vain vahvistuivat messutaloja kierrellessä.

Mitkä tekemämme päätökset vahvistuivat ja mitä uusia ideoita viemme toteutukseen? Ohessa Oma talo valkean listaus Asuntomessut 2020 tärpeistä - sisältää ainakin lähes kaikki omat lempimessukarkit!

Marmorikuvio

Marmorikuviota oli näkyvissä monessa kohteessa, useasti kylpytiloissa isoina laattoina ja suurina pintoina. Marmori on kuviona todella kaunista, muttei edelleenkään meidän juttu varsinkaan noin hallitsevina elementteinä. Usein tähän yhdistyy vielä kiiltävä pinta ja itse olen enemmän mattapintaisten laattojen ystävä. Pieni marmoriaihe on tosin meidänkin kotiin tulossa - päämakkarin vessan lattiassa on marmorikuvioitua hexagon-laattaa, sillä se yksinkertaisesti istui sävyiltään meille täydellisesti.


Villa Fortuna


Tämä tumma tehosteseinä oli upea, juuri sopivasti marmoriteemaa omaan makuun.
Paritalo Veljesteco


Tässä kauniina elementtinä myös iso peilipinta.
Lumitiikeri


Ehdottomasti yksi omista kylppärilemppareista!
Designtalo Puro


Erikoisemmat laattavalinnat kiinnittivät huomion.
Puustellin Helmi

5x5 laatta

Valitsimme kylpyhuoneeseen 5x5 laatan, sillä se oli ainoa mahdollinen lattialaatan koko haluamastamme laattasarjasta tavallisella lattiakaivolla varustettuun kylppäriin. Tämä päätös on kuitenkin kaihertanut kovasti mieltä pienen laatan haastavamman siivottavuuden vuoksi. Ei kaiherra enää! Messuilla näkyi monta upeaa lattiatoteutusta 5x5 laatalla ja nyt en malta odottaa, että saadaan sellainen myös omaan kotiin.


Designtalo Puro


Designtalo Puro


Paritalo Veljesteco

Spa-tunnelma

Lähdimme hakemaan kylpytiloihin spa-tunnelmaa ja hillityn rauhallinen tyyli oli selkeästi meille oikea ratkaisu. Tummissa kylpyhuoneissa on edelleen sitä jotain, niissä on upeaa tunnelmallisuutta. Uskon kuitenkin, että meidän pienehköön kylppäriin vaalea oli silti oikea valinta.

Spa-tunnelman lisäksi Novitekin allas kunnon poreiden kera tulee kruunaamaan kylpykokemuksen - pelkkä huljutteluallas ei ole meitä varten.


Villa Fortuna


Tässäkin lattian pienempi laattakoko viehätti.
Duplio


Tilassa myös upea vino seinä.
Lumitiikeri


Jälleen erikoisemmat laattavalinnat ihastuttivat.
Honka Huomen


Kontio Hill House


Tämä tehostelaatta sai melkein katumaan vaaleaa kylpyhuonetta.
Villa Ormax

Puolilasiseinä

Kokolasiset seinät ovat nyt saunoissa todella suosittuja, ovathan ne todella kaunis ja näyttävä elementti kylpytiloissa. Me emme kuitenkaan halunneet kokolasista siivouksen vuoksi (tuntuu, että meidän talossa kaikki kiva jätetään väliin siivouksesta johtuen!) Kompromissina meille on tulossa saunaan puolilasiseinä ja tämäkin päätös vain vahvistui messuilla - helpompi siivota ja silti näyttävä.


Villa Fortuna


Messuilla nähtiin myös upeita toteutuksia saunoista, valintamme lämpöhaavasta vahvistui myös.
Lumitiikeri


Tällä asettelulla lasiseinän pääsee helposti siivoamaan!
Finnlog Hetena

Isot peilipinnat vessoissa

Isot peilipinnat viehättävät vessoissa, mutta siivouksellisista syistä (jälleen kerran) niitä ei valitettavasti tulla näkemään meillä.


Kontio Hill House


Kontio Hill House

Erikoiset laattaratkaisut

Erikoisemmat laattaratkaisut viehättivät myös messuilla isosti. Vaikka rakastankin neutraaleja sävyjä, laatoissa saa olla vähän jotain jujua. Messujen jälkeen olen vielä tyytyväisempi meidän laattavalintoihin, vaikka ne hieman kasvattivatkin budjettia.


Puustellin Helmi


Hauska versiointi keittiön välitilasta.
Puustellin Helmi


Tämä toi mieleen vanhempieni 70-luvun talon alkuperäiset laatat. En ole vielä ihan varma, onko kyseessä positiivinen vai negatiivinen mielleyhtymä :D
Townhouse Rokka


Finnlamelli Linnamajuri


Ehdoton kodarihelmi!
Kastelli Kuori 115

Keittiön taso

Säästösyistä meille oli tulossa keittiöön laminaattitaso, mutta ahkerina ruuanlaittajina olemme nyt kuitenkin päätymässä keraamiseen tasoon sen ylivoimaisista ominaisuuksista johtuen. Tasovalinta ei olisi voinut osua enemmän nappiin, sillä koko messujen lempitaso on tulossa myös meille! Esimerkiksi terrazzot ovat upeita, mutta eivät kuulu varsinkaan mieheni lempimateriaaleihin.


Tämä taso on tulossa meille! <3
Kastelli Kuori 125


Paritalo Veljesteco


Tässä oli myös upeat alalaatikostot.
Designtalo Puro

Keittiön kaapinovet

Koivuviiluiset ja beiget keittiönovet saavat vieläkin sydämeni pamppailemaan. Onneksi kiintokalustetilaus lyödään lukkoon aivan näinä päivinä, jolloin en voi enää jatkaa tätä jahkaamista. 


Kastelli Kuori 115


Talo Lehtelä

Master bedroom

Sytyimme molemmat messuilla ihan hirveästi upeisiin master bedroom -toteutuksiin. Olemme edelleen todella tyytyväisiä, että myös meille on tulossa päämakkarin yhteyteen oma walk in closet ja wc.


Paritalo Veljesteco

Harmoninen makuuhuone

Makkarin sävymaailma ja materiaalit olivat meillä kauan hukassa. Messujen myötä valittu linja harmonisesta ja hieman hotellimaisesta päämakuuhuoneesta vahvistui oikeaksi.


Illyria


Honka Huomen


Nämä vaalenapunaisen sävyt ihastuttivat.
Kastelli Kuori 115


Finnlamelli Linnamajuri

Puun käyttö sisustuksessa

Puuta näkee nyt todella paljon sisustuksessa ja onhan se kaunis, aito sekä lämmin materiaali. Messut olivat kuitenkin erinomainen paikka havainnoida, että meille liika on kuitenkin liikaa mitä tulee puun käyttöön sisustuksessa. Puu on ihana materiaali, mutta itse kaipaan keveyttä sen rinnalle. Meille on tulossa muutamaan paikkaan sisustuspaneelia (näistä myöhemmin lisää!) ja se oli meille juuri oikea ratkaisu.


Finnlog Hetena


Honka Huomen


Jämerä Salmiakki


Villa Ormax


Deko-talo Ruuti


Lammi-Kivitalot Duplio


Paritalo Veljesteco


Paritalo Veljesteco

Sisustuksen väripilkut

Olen aika ujo värien kanssa ja miehellä alkaa jo mennä hermot meidän kokobeigeihin pintamateriaaleihin. Messuilla näkyi monta upeaa väriläiskää, joiden kanssa kokonaisuus säilyi kuitenkin tasapainoisena. Muutamissa kohteissa oli upeita vaaleanpunasävyisiä pintoja, mutta ne olivat valitettavasti miehelle jo liikaa. Johonkin kohtaan haluan tuoda pientä särmää meillekin joko tekstiileihin tai huonekaluihin.


Aivan ihana työhuoneen sävy!
Finnlog Hetena


Myös tämä kodarin lattia viehätti.
Finnlog Hetena


Kultakoivu


Hillitympi versio värin tuomisesta sisustukseen.
Jukkatalon Tuulia


Tämä olotila on kerrassaan herkullinen!
Lammi-Kivitalot Duplio

Akustiikkataide

Messuilla oli monia upeita akustiikkateoksia ja semmoisia meidänkin koti korkeine tiloineen kaipaa. Todennäköisesti ainakin leffahuoneeseen ja olotilaan tulee hankkia akustiikkaa parantavia elementtejä, mieluiten jonkinlaisen taiteen muodossa.


Kauniin rauhallinen kokonaisuus taiteen lisäksi.
Illyria


Puustellin Helmi


Tämä teos jatkui upeasti korkeassa tilassa.
Duplio

Epäsymmetriset tilat

Ihastukseni epäsymmetrisiin ja vinoihin tiloihin on ollut olemassa niin kauan kuin muistan. Meillekin on onneksi vähän puolivahingossa tulossa näitä paljon - harvasta tilasta löytyy edes 90 asteen kulmia. Tämä johtuu pitkälti meidän townhouserivistön kaarevasta muodosta, jonka ansiosta myös talo on epäsymmetrinen.


Kastelli Kuori 125


Lumitiikeri

Rakkaus kivitaloihin

Olen haaveillut valkoisesta kivitalosta tummilla yksityiskohdilla jostain teini-iästä saakka. Kivitaloa en ainakaan vielä tällä kierroksella saanut - ehkä seuraavalla kerralla, jos sellainen joskus tulee. Mutta talo on kuitenkin valkoinen mustilla yksityiskohdilla!


Duplio


Lumitiikeri

Käytävärakkaus

Olen moneen kertaan puhunut varsinkin Instagramin puolella uudesta ihastuksestani: käytävistä. Aiemmin pidin niitä täysin turhina hukkaneliöinä, mutta katsokaa nyt tätäkin upeutta. Nyt odotan vielä enemmän meidän tulevaa atriumkäytävää!


Finnlog Hetena


Tässä oli aika laaja kattaus meidän näkemystä tämän vuoden asuntomessuista. Toivoistiko vielä jotain näkökulmaa uuden tekstin muodossa?

Kommentit