WC:n sisustus - kolmen tilan suunnitelmat


Meidän kotiin on tulossa kolme vessaa: master bedroomin WC tupla-altailla, olotilan viereen "yleisvessa" ja pikkuinen WC kylpytilojen yhteyteen. Oikeastaan meille tuli kolme vessaa vähän vahingossa, sopivia pikkuneliöitä vain sattui olemaan juuri sopivissa kohdissa vapaana. Ja ei kai niitä vessoja voi liikaa olla? (Kysykää tämä uudestaan siivouspäivinä...)

WC-tilojen kaluste- ja pintamateriaalit tuntuivat hakevan aika pitkään muotoaan. Näihin ei meinannut millään löytyä suorilta selkeää visiota. Alkuvaiheessa aioimme mennä helpoimman kautta ja laittaa vain kaikkiin beiget lattialaatat, valkoiset seinät ja yksinkertaiset kalusteet. Tämä tuntui aikaakestävältä ja selkeältä - sekä kuolettavan tylsältä. 

WC sisustus
Teetimme nämä Studio Heikuran 3D-mallinnokset toukokuussa. Tämän jälkeen suunnitelmamme vielä jalostuivat.

Onneksi meillä oli pintamateriaalien suunnittelussa apuna talotoimittajan sisustussuunnittelija. Hän sai tosi nopeasti kiinni meidän tyylistä ja ehdotti juuri meille sopivia materiaaleja. Näin myös tämmöinen minimalisti uskalsi heittäytyä hieman rohkeampien valintojen äärelle, sillä kokonaisuus tulee silti pysymään yhtenäisenä ja hallittuna. Sisustussuunnittelun avulla tilat alkoivat saada kunnolla luonnetta ja nyt odotan meidän vessoja ihan hullun paljon! Tuntuu, että näillä valinnoilla saimme koko talon seuraavalle tasolle. 

Yhteiset elementit

Jokaisesta vessasta löytyy muutama yhteinen tekijä: kaikki seinät on maalattu Tikkurilan Mulperilla, hanat tulevat olemaan Gustavsbergin Nordic³ pesuallashanoja ja kaikissa tiloissa on sama WC-istuin. Vielä emme ole päättäneet onko lopullinen valinta Idolta vai Gustavsbergilta, mutta tämä kuvan Gustavsberg vaikuttaa tällä hetkellä todennäköisemmältä valinnalta. Tärkeintä meille oli pöntössä jalan selkälinjaisuus, tämä on ehdoton vaatimus kun seinä-WC:istä luovuttiin budjettisyistä. Laatat vaihtelevat vessoittain, mutta ne kaikki löytyvät Vehoniemen Laattamyymälästä, joka maahantuo itse kattavaa valikoimaa.


Master bedroomin WC tupla-altailla

Odotan koko master bedroomia todella paljon, mutta erityisesti tästä vessasta tuli tilan karkki!

Lattia laatoitetaan kuuskulmaisella marmorikuvioidulla laatalla, jonka sävyt elävät kullan ja hiekan sävyissä. Allaskalusteeksi tulee selkeälinjainen, valkoinen laatikosto ja tasoksi Otsosonin Meri valumarmoriallas tupla-altailla. Välitila laatoitetaan pystyladontana valkoisella Chevron-laatalla ja peilikaapiksi valikoitui jo aikaisemmin isosti hehkutettu valopeilikaappi Peilistorelta



"Yleisvessa"

Olotilojen yhteydessä oleva "yleisvessa" pidettiin ilmeeltään aika simppelinä, jotta se istuisi mukavasti muiden tilojen yhteyteen. Lattiaan tulee meidän talon pehmeän beigeä yleislaattaa koossa 60x60. Täälläkin allaskaluste on selkeälinjainen valkoinen laatikosto, tasona toimii puunsävyinen laminaatti. Altaaksi valikoitui Idon malja-allas ellipsin muotoisena. Altaan yllä on pyöreä valopeili, jonka valo tulee kuvasta poiketen kauniisti peilin takaa. 


Pieni WC

Kylpytilojen yhteydestä löytyy pikkuinen vessa, jossa on 1,4 neliötä. Kalusteet ja seinät haluttiin vetää selkeällä linjalla pienen koon vuoksi: luvassa jälleen Tikkurilan Mulperia ja valkoista allaskalustetta. Tilan ihana twist löytyykin lattian laatasta: sinne on tulossa todella kaunis tropiikkiaiheinen iso hexagon. Nyt jännitetään, millaisia laattoja meidän paketista mahtaa paljastua! Lisäksi ovaalilla peilillä ajattelimme tuoda tilaan vielä hieman lisää ilmettä.



Enpä olisi raksaprojektin alussa uskonut, että innostun vessoista(kin) näin isosti! Mitä mieltä, ovatko sinun mielestäsi valinnat onnistuneita?


Kommentit