Meidän pintamateriaalit on päätetty!


Uusi kotimme tulee avaimet käteen -toimituksella, joka tarkoittaa, että prosessi on normaalia nopeampi ja tavallaan hallitumpi. Talotoimittajamme haluaa, että tietyt asiat käsitellään selkeyden vuoksi kokonaisuuksina. Pintamateriaalit ovat yksi tällainen iso kokonaisuus, joka tuli olla kaikkinensa kasassa jo hyvissä ajoin.

Meillä ei siis ollut tarjolla sitä vaihtoehtoa, että olisimme raksan myötä fiilistelleet eri tiloja ja tehneet päätöksiä huone kerrallaan. Kaikki pintamateriaalit tuli olla päätettynä siinä kohtaa kun väliseinien levytyksiä viimeisteltiin. Tämä oli aikamoinen puristus, onneksi meillä oli apuna ihan mahtava Evesan yhteistyökumppani tekemässä suunnitelmia kanssamme. Ja toisaalta nyt on helppoa seurata raksan etenemistä - enää ei voi stressata, että olisimmeko kuitenkin halunneet tapettia johonkin makuuhuoneeseen. 

pintamateriaalit


Talon yleisilme ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä: selkeää ja vaaleaa. Toivottavasti huonekaluissa ja tekstiileissä saadaan hieman tuotua särmääkin! Tavoitteena oli tehdä aikaa kestäviä ja siten aika neutraaleja valintoja, sekä säilyttää tietty sama tyyli ja värimaailma läpi talon.

Meidän laatat on jo esitelty aika kattavasti aiemmassa postauksessa, joka käsitteli kolmen vessamme sisustusta. Tällä kertaa keskityn enemmän muihin seinä- ja lattiapintoihin. Laattavalintoja pääset katsomaan täältä >

Lattian vinyylilankku

Jo hyvin varhaisessa vaiheessa oli selvää, että meille tulee vinyylilankku sen erinomaisten ominaisuuksien vuoksi. Tämän jälkeen oikean lattian löytäminen olikin aikamoisen tuskan takana! Esimerkiksi laminaatteja on ollut niin pitkään markkinoilla, että kuosi- ja värivalikoimaa on saatavilla aivan hurjat määrät. Vinyylilankuissa sen sijaan ei ole yhtä kattavaa valikoimaa ainakaan vielä. Lisäksi moni niistä valmistetaan Kiinassa ja me halusimme ehdottomasti Euroopassa valmistetun materiaalin turvallisuussyistä - täällä sääntely on yksinkertaisesti aika paljon pidemmällä. Tähän vielä päälle meidän hyvin kranttu puunsävymaku ja mission impossible oli valmis.

Pitkän etsinnän jälkeen löysimme kuin löysimmekin sopivan vinyylilankun Tarkettilta. Propsit myös heidän huikeasta asiakaspalvelusta, saimme mallipalat kotiinkuljetettuna parissa päivässä ilman kuluja! Meille on siis tulossa Starfloor Click 55 - Alpine Oak natural. Alpine Oak vastaa kooltaan isoa lankkua (240 x 1491 mm). Natural-sävyssä on selkeitä oksakohtia näkyvissä ja väritys on pehmeän puinen - kyseessä on siis juuri sellainen lattia mitä etsimme.

Starfloor Click 55 on ftalaatiton ja vähäpäästöinen lattia, jonka kestävyysluokka julkisiin tiloihin on 33 eli kova. Pitäisi siis kestää hienosti rajummassakin käsittelyssä. Lattian tuntu on mukavan pehmeä, niin lähellä aitoa puuta kun nyt muovivalmiste voi olla. Lisäksi tämä lattia on valmistettu Puolassa, kuten kaikki Tarkettin Starfloor Click 55 -lattiat. 

pintamateriaalit

Seinien yleissävy

Koska meidän lattia on sävyltään tummahko, halusimme ehdottomasti seinistä pääsääntöisesti vaaleat, jotta yleisilme pysyisi raikkaana. Yleissävyksi valikoitui siis valkoinen. Sen päätöksen jälkeen alkoikin toinen haastava veivaaminen, nimittäin kauniita valkoisen sävyjä on olemassa näytepalahyllyt pullollaan. Monen näytepalan ja mallailun jälkeen päädyimme perinteisesti Tikkurilan valkoiseen. Se on kauniin murrettu valkoinen, joka ei vaikuttanut liian kylmältä ja sopi hienosti meidän muuhun sävymaailmaan. Lisäksi se on mätsätty sopimaan listojen kanssa, joka oli pelkkää plussaa - olen aika allerginen eri sävyisille valkoisille, vaikkei niistä tietysti kokonaan pääsekään eroon. 

pintamateriaalit

Tehosteseinät

Olen alkanut vierastaa yksittäisiä tehosteseiniä, joten itseasiassa meille ei ole tulossa kuin yksi sellainen. Tämän lisäksi kaikki vessat ja makuuhuoneet maalataan jollain muulla kuin valkoisella. Hirveää ilotulitusta ei ole täälläkään tiedossa, sillä valkoisen lisäksi talostamme tulee löytymään vain kolmea muuta maalisävyä: Tikkurilan Mulperi, Linna ja Syvänne. 

Mulperia voisi oikeastaan sanoa meidän toiseksi yleissävyksi, sillä maalataan kaikki vessat, kaksi pienintä makuuhuonetta sekä keittiö-ruokatilan taustaseinä. Mulperi on kaunis ja vaalea "yleisbeige", joten se sopi erinomaisesti Tikkurilan valkoisen rinnalle. Linna tulee päämakuuhuoneeseen ja Syvänne leffa-/työ-/monitoimitilaan. Linna on sävyltään samaa maailmaa Mulperin kanssa - lämmin ja hieman tummempi beige hienoisella taitolla punertavaan päin. Syvänne oli mielestämme upein Tikkurilan tummista sävyistä viehettävällä vihreällä värillään.

pintamateriaalit
Leffahuone on ainoa tila, jonka värimaailma eroaa meidän muuten valko-beigestä talosta.
3D Studio Heikura

Lisäksi meille on tulossa pari seinää sisustuspaneeleilla, mutta näistä lisää myöhemmin!


LUE MYÖS:

Kommentit