Kiinteistönvälittäjän valinta - kokemuksia Asuntopalvelu Karjalaisesta


Kaupallinen yhteistyö Asuntopalvelu Karjalainen LKV

asunnon myynti
Kaikki jutun kuvat: Asuntopalvelu Karjalainen LKV

Uuden talon rakentaminen tarkoittaa, että vanha koti on jossain kohtaa myytävä. Nyt muuttopäivään on enää muutama kuukausi aikaa, joten rakkaaseen kotiimme oli aika alkaa etsiä uusia asukkaita. Mutta kannattaisiko asunto yrittää myydä itse vai käyttää kiinteistönvälittäjää? Ja jos käyttäisi välittäjää, niin millä perustein valinta kannattaa tehdä?

Miksi valita kiinteistönvälittäjä?

Me aloimme kartoittaa nykyisen asuntomme myyntiä jo viime keväänä vertaillen kiinteistönvälitysfirmoja ja pohtien, myymmekö itse vai välittäjän avulla. Teemme itse töiksemme myyntiä ja markkinointia, joten asunnon myyminen itse houkutti - säästäisihän siinä välityspalkkiot. 

asunnon myynti itse

Arkemme on kuitenkin hektistä, erityisesti nyt raksa-aikana, joten ylimääräinen lakiasioihin perehtyminen, erinäisten dokumenttien metsästäminen, asioiden selvittäminen ja ostajaehdokkaiden tiedusteluihin vastaaminen ei varsinaisesti houkutellut. Varsinkin kun asunnon myyntiin liittyy joka tapauksessa säännöllistä siivoamista ja muuta aikaavievää paikkojen ehostusta. Päädyimme siis nopean pohdinnan jälkeen käyttämään kiinteistönvälittäjää.

  1. Helppous
    Välittäjän avulla säästämme aikaa, vaivaa ja hermoja. 

  2. Turvallisuus
    Asuntokauppaan liittyy paljon lakeja ja säädöksiä. Kiinteistönvälittäjä huolehtii näistä, joka tuo turvaa niin myyjälle kuin ostajalle.

  3. Luottamus
    Ostajat luottavat ammattilaiseen, erityisesti ensiasunnon ostajat empivät monesti yksityisen myyjän kohdalla. Myynti-ilmoitus herättää erilailla kiinnostusta, kun ostaja voi luottaa ammattilaisen tietotaitoon, hinta-arvioon sekä Hyvään Välitystapaan.

karjalainen lkv

Miksi Asuntopalvelu Karjalainen?

Tampereen seudulla on iso valikoima kiinteistönvälitysfirmoja, joista meidän piti löytää meille paras yhteistyökumppani. Olemme käyneet ennen raksa-aikaa paljonkin asuntonäytöissä etsiessämme omakotitaloa, joten mielikuvia oli ehtinyt muodostua monesta kiinteistönvälitystoimistosta.

Asuntopalvelu Karjalaisella on yli 30 vuoden kokemus asuntokaupasta ja firman nimi on monelle tamperelaiselle tuttu luotettavana kiinteistönvälittäjänä. Karjalainen on perheyritys, jossa on mukana myös tuoreempaa asuntokaupan osaamista - siis aika täykkäri kombo hyvää mainetta ja modernia näkemystä. Myös yrityksen paikallisuus ja kilpailukykyinen hintataso saivat meiltä ison plussan. 

kiinteistönvälittäjä tampere

Jo ammattiemme puolesta arvostamme suuresti erinomaista asiakaspalvelua. Asunnonvälityksessä se tarkoittaa meille vankkaa ammattitaitoa, välittäjän miellyttävää persoonaa ja hyvää tavoitettavuutta. Nämä tekijät ovat merkittävässä asemassa niin myyjän kuin ostajankin roolissa. Valitettavasti ei ole ollenkaan itsestäänselvää, että kiinteistövälittäjä esimerkiksi vastaisi hyvin tiedusteluihin. Välittäjämme Johannes on puolestaan lunastanut helposti kaikki vaatimuksemme ja toiveemme.

Visuaalisena markkinoinnin ammattilaisena kiinnitän todella paljon huomiota myynti-ilmoituksen kuviin ja teksteihin. Mielestäni tekstin tulee esittää selkeästi kaikki kohteen myyntivaltit ja laadukkaiden kuvien tulee ilmentää asunnon parhaat puolet. Itse pidän kuvista, joissa ei ole turhaan kikkailtu kirjapinojen tai liikkuvien hahmojen kanssa. Myyntikuvat ovat parhaimmillaan kun ne antavat realistisen silmäyksen kohteesta - toki houkuttelevasti ja laadukkaasti toteutettuna. Myös eräs ostajaehdokas oli erikseen maininnut, kuinka kiva on nähdä juuri kuvien kaltainen kohde. Karjalaisella on oma kuvaaja, jolla on loistava silmä kuvakulmiin ja yksityiskohtiin, en voisi olla tyytyväisempi meidän myyntikuviin. Kuvista jää myös ihana muisto itselle meidän ensimmäisestä omasta kodista. 

asunnon myynti

Kokemuksia Asuntopalvelu Karjalaisesta

Alusta saakka palvelu on ollut nopeaa, ammattimaista ja mutkatonta - aivan kuten toivoimmekin. Kuvaukset, näytöt ja yhteydenpito ovat onnistuneet joustavasti, nopealla aikataululla ja meille sopivina ajankohtina. Kokonaisuudessaan siis erinomaisesti hoidettu palvelukokemus.

Asunnon myyjää kiinnostanee kuitenkin eniten lopputulos: menikö kohde kaupaksi. Myynti-ilmoitus julkaistiin myöhään sunnuntai-iltana ja ensimmäiset kyselyt tulivat parin tunnin sisällä. Tiistaille ja keskiviikolle sovittiin kasa yksityisiä näyttöjä - välittäjä koki näin pystyvänsä palvelemaan parhaiten ostajaehdokkaita. Tiistai-iltana meillä oli jo ensimmäinen kohtuullinen tarjous sisässä ja lopulta tänään torstaina hyväksyimme meille sopivimman tarjouksen

kiinteistön myynti

Lopputulokseen emme voisi olla tyytyväisempiä - Asuntopalvelu Karjalainen hoiti homman erinomaisesti kotiin vajaassa neljässä vuorokaudessa! Sanoisin, että tästä suorituksesta sekä hyvin hoidetusta palvelukokemuksesta Karjalainen LKV on lämpimimmät suositukset meiltä ansainnut.

Olemme myös oikein tyytyväisiä päätökseemme käyttää kiinteistönvälittäjää. Kohde herätti poikkeuksellisen paljon kiinnostusta ja kyselyitä, joiden hoitaminen oman työn ohessa olisi ollut mahdotonta. Välittäjästä oli myös suuri apu kun neuvottelimme kaupan ehdoista ja yksityiskohdista. Aika orpo olo olisi ollut hoitaa tuo kaikki omin päin ja prosessi olisi venynyt huomattavasti ajankäytöllisistä haasteista johtuen. Kun siis joskus uuden talomme myynnin aika koittaa, tiedämme miten toimia myös ensi kerralla.


LUE MYÖS:


Kommentit