Sisustuksen suuria linjoja TOP5


Raksaprojektiin kuuluu hirveästi suunniteltavia ja päätettäviä asioita. Kun olimme saaneet pintamateriaalit lyötyä lukkoon ja kiintokalustetilauksen viimeisen version hyväksyttyä, huokaisin helpotuksesta. Nyt kaikki isot linjat on kiinnitetty, eikä niitä voi enää veivata eestaas ja kyseenalaistaa omia päätöksiään.

Sitten iski todellisuus: olemme erittäin tietoisesti lykänneet sisustuksen suunnittelua. Koska raksaprojektimme on todella nopeatempoinen, päätimme jo alunperin keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Ja nyt kun itse raksa-asiat alkavat olla reilassa, meillä on ihan koko talon sisustus vielä täysin miettimättä.

Tuotteet Jotex ja Ellos

Alusta asti oli selvää, että aiomme hyödyntää mahdollisimman paljon vanhoja huonekalujamme. Tämä on paitsi ekologisesti järkevää, myös taloudellisesti ainoa ratkaisu. Asuinneliömme lähes tuplaantuvat, joten meidän on pakko joka tapauksessa ostaa aika paljon uusia kalusteita - ihan kaikkeen ei siis myöskään lompakko veny. 

Kirsikan kakun päälle teki huonekaluliikkeiden aikataulut: monia tuotteita saa vain tilauksesta ja niiden toimitusajat saattavat olla parikin kuukautta. Mikäli siis emme halua viettää joulua uudessa ja ihanassa, mutta tyhjässä kodissa, niin sisustuksen suunnitteluun on alettava nopealla aikataululla.

Kokonaisuus on toistaiseksi kovin hyhmäinen, mutta jotain haluttuja suuntaviivoja olemme jo pystyneet hahmottamaan:
  • Pehmeät muodot
  • Sametti houkuttaa
  • Lämpimät sävyt
  • Aidot materiaalit
  • Hotellimainen makuuhuone

Kuva Posterstore

Pehmeät muodot

Pehmeitä ja kaarevia muotoja näkee nyt sisustuksessa kaikkialla, joten ne ovat alkaneet miellyttää enenevissä määrin myös omaa silmää. Esimerkiksi pyöreät muodot sohvissa, raheissa ja ruokapöydän tuoleissa ovat todella valloittavia.

Sametti houkuttaa

En tiedä, onko se tämä syksy vai mikä, mutta olen hullaantunut samettiin! Voisin ottaa ruokapöydän tuolit, sohvan, verhot, tyynyt ja rahit samettisina. Näistä esineistä harva kestää kuitenkaan vesipesun, joten pientä malttia täytyy ottaa ennen kuin päällystää koko kodin sametilla.

Lämpimät sävyt

Harmaa on jo pitkään alkanut väistyä ja sen tilalle on tullut pehmeämpiä hiekan ja beigen sävyjä. Tämä näkyy myös meillä vahvasti jo pintamateriaalivalinnoissa ja sama linja tulee jatkumaan sisustuksessa. Kokobeige koti ei kuitenkaan ole tavoitetila, joten esimerkiksi tekstiileihin voisi tuoda mausteisia sävyjä kuten poltettua punaruskeaa tai sahraminkeltaista.

Kuva Posterstore

Aidot materiaalit

Aitojen materiaalien nousu on näkynyt jo pitkään sisustusvalinnoissa. Esimerkiksi puu, rottinki, puuvilla ja pellava näkyvät vahvasti kodin eri tiloissa. Olemme jo pitkään haaveilleet lankkupöydästä ja tämän vision varmaankin toteutamme uudessa kodissa. Tekstiileihin puolestaan olisi ihana tuoda luonnonmateriaaleja. Rottinki houkuttaisi itseä myös suuresti, mutta tässä on vielä hieman työstämistä miehen osalta.

Hotellimainen makuuhuone

Alusta asti on ollut selvää, että päämakkariin haluamme tuoda ripauksen arjen luksusta hotellimaisella fiiliksellä. Miten tämä toteutetaan - siinä vielä onnellinen pähkinä purtavaksi. 


Ajatukset alkavat hiljalleen muotoutua. Tekstin kirjoittaminen ja kuvien etsiminen auttoivat muuten taas pitkän harppauksen eteenpäin - suosittelen koittamaan! Juuri ne oikeat tuotteet, päätökset ja tilaukset ovat kuitenkin vielä edessä.


LUE MYÖS:

Kommentit