Kiintokalusteet on tilattu


Raksa etenee hyvää vauhtia ja nyt on myös viimeiset isot päätökset tehty - kiintokalustetilaus on nimittäin sisässä! Tämä tarkoittaa, että enää ei voi pohtia, pitäisikö kodarissa sittenkin olla erilaiset vetimet tai tulisiko vessan malja-allas olla eri mallinen. Ylipäätään isot linjat on nyt lukittu koko talon osalta, joten tehtyjä päätöksiä ei tarvitse enää kyseenalaistaa. Mitä ainakin allekirjoittanut harrasti aivan loppumetreille saakka. Mikä ihana tunne, kun voi alkaa keskittyä toteutukseen ja sisustukseen!

Käyn tässä postauksessa läpi meidän kiintokalustekokonaisuuden, mutta myös nämä aiemmat tekstit samasta aihepiiristä saattavat kiinnostaa sinua:
Rakennusbudjetti - kiintokalusteiden hinta
Mistä meille tulee kiintokalusteet?

Meidän varsinainen kiintokalustetoimitus tulee Puustellilta. Tämä toimitus sisältää keittiön, kodinhoitohuoneen, vessojen ja eteisen kiintokalusteet sekä walk-in vaatehuoneen tilanjako- ja liukuovet. Tämän lisäksi täydennämme kiintokalusteita Ikean sekä Peilistoren valikoimilla. Ikean Pax-kaapistoilla saamme monien satojen eurojen säästöt sekä kattavan valikoiman sisuksia, Peilistoren valikoima on sekä hinnaltaan että tuotteiltaan meille paras ratkaisu. Ikealta otamme vaatehuoneen kaapistot sekä yhden erillisen liinavaatekaapin kodariin. Peilistorelta puolestaan löysimme pitkän etsinnän jälkeen täydellisen valopeilikaapin sekä valopeilin

kiintokalusteet

Keittiö oli ehdottomasti panostuslistallamme. Olemme pohtineet jo pitkään unelmiemme keittiöitä ja sen suunnitelmat ovatkin pysyneet lähes samoina alusta saakka. Modernin kalustemainen ilme, valkoiset ovet ja panostus toiminnallisuuteen ovat edelleen keskiössä. 

Isompana muutoksena vaihdoimme keittiön tasot laminaatista keraamiseen. Laminaattitaso kuului alunperin pihistyslistallemme, mutta ahkerina ruoanlaittajina päätös kaiveli meitä jatkuvasti. Niinpä päätimme tehdä vielä muutaman tonnin panostuksen ja vaihdoimme tasot unelmamateriaaliimme. Nyt taso kestää rajummankin kokin otteet! 

kiintokalustetilaus
Tämä Asuntomessujen lempitaso on tulossa myös meille

Tämän lisäksi olemme alkuperäisestä suunnitelmasta muuttaneet ainoastaan yhden vetolaatikon kokoa, jotta yleiskone mahtuisi näppärästi alalaatikostoon. Kokonaisuudessaan meille on nyt tulossa aikalailla juuri sellainen keittiö kuin olemme halunneet (paitsi extra-allas ja kokonainen aamiaiskaappi eivät mahtuneet mukaan). Vielä loppuvaiheessa koin itse pieniä värikriisejä, mutta onneksi mies ei lämmennyt ajatukselle beigestä keittiöstä, joten alkuperäisissä suunnitelmissa pysyminen oli helppoa. 

Kodarissa halusimme jatkaa samalla tyylillä, mutta mennä kuitenkin vielä enemmän käytännöllisyys edellä. Tästä syystä vaihdoimme vetimet kromisiin lankavetimiin - niihin on helppo tarttua, jolloin käyttö on vaivatonta. Luvassa siis täälläkin valkoiset ovet ja puinen laminaattitaso, jollainen oli alunperin tulossa myös keittiöön. Loppuvaiheessa vaihdoimme altaan alle laatikostot kaapistojen sijaan - visuaalisesti ei niin tasapainoinen, mutta käytännöllinen ratkaisu. Lisäksi kuvasta poiketen tilaan on tulossa teräksinen pesuallas, jonka koimme olevan myös käytännöllisin ratkaisu. 

kiintokalusteet

Kolmen vessan altaat ja allastasot tulevat Puustellilta. Kaikissa kolmessa on valkoiset laatikostot valkoisilla profiilivetimillä, mutta altaat ja tasot hieman vaihtelevat. Pienimmässä vessassa on ihan tavallinen upotettu allas tila- ja kustannussyistä, tasoa tähän kalusteeseen ei mahdu lainkaan. Lisäksi tästä tilasta löytyy talon ainoat alakaapit - myös säästösyistä. Täällä ne eivät kuitenkaan ole päivittäisessä käytössä.

Yleisvessassa on ovaalin muotoinen malja-allas sekä puinen laminaattitaso ja päämakkarin vessasta löytyy Otsosonin valumarmoriallas tupla-altailla. Päävessaan oli myös tulossa malja-altaat, mutta laattavalintojen ja käytännöllisyyden vuoksi päädyimme valumarmoriin. Yleisvessan ja päämakkarin wc:n valopeilit tulevat Peilistorelta, pikkuvessaan hankimme parin kympin peruspeilin rautakaupasta.

kiintokalusteet

Varsinaisessa kiintokalustetoimituksessa tulee myös iso kasa tilanjako- ja liukuovia. Eteiseen asennetaan kattoon saakka ulottuvat liukuovet peilipinnalla ja myös säilytyskalusteet toimittaa Puustelli. Eteiseen oli tarkoitus laittaa valkoista lasia, mutta koska tilassa ei ollut mitään muuta paikkaa kokovartalopeilille, vaihdoimme liukuoviin peilipinnan. Eteinen ilman kokovartalopeiliä kun ei ollut vaihtoehto. Päämakuuhuoneessa on puolestaan valkoista lasia niin tilanjako- kuin liukuovissa. Myös täällä liukuovet ovat maksimimitassa (270cm) ja liukuovien taakse kasaamme itse Ikean Paxit.


Kommentit