Toivepostaus: meidän keittiö


Keittiötä sanotaan kodin sydämeksi ja ainakin meillä tuo sanonta pitää paikkansa. Ruoanlaitto on koko perheen rakas harrastus, joten keittiö on ehdottomasti kodin tärkeimpiä tiloja. Meillä jo pohjaratkaisussa on monta asiaa toteutettu nimenomaan keittiön ehdoilla.

Raksaprojektin suunnitteluvaiheessa käytimme hurjan määrän aikaa juuri keittiön suunnitteluun. Käytännöllisyyden lisäksi halusimme panostaa keittiön ulkoasuun, sillä keittiö sijaitsee kotimme näkyvimmällä paikalla osana olotilaa. Suunnitteluun käytetty aika kannatti - nyt meillä on paitsi kaunis, myös todella käytännöllinen keittiö.

Lue lisää:
Mitä kaikkea otimme huomioon keittiön suunnittelussa?
Rakennusbudjetti - kiintokalusteiden hinta

Keittiömme on toimittanut kokonaisuudessaan Puustelli. Kiintokalustetoimittajan valintaa on avattu paremmin tässä postauksessa >

Kaapistot

Päädyimme lopulta ajattomaan valkoiseen keittiöön, ja tämä olikin erinomainen valinta osaksi olotilaa. Ovissa on materiaalina mattapintainen melamiini - pienet jäljet eivät näy helposti ja pinta on myös todella helppo pitää puhtaana.

Toiveissamme oli mahdollisimman huomaamattomat vetimet. Käytännön syistä emme kuitenkaan halunneet vetimettömiä ovia - ainoastaan helposti avattavat ja harvemmin käytössä olevat yläkaapit toteutettiin ilman vetimiä. Vetimiksi valitsimme valkoiset profiilivetimet, jotka sulautuvat hyvin kaapistoihin. Ne ovat myös käytännössä lunastaneet odotuksemme.

Alakaapit ovat henkilökohtainen keittiöinhokkini niiden epäkäytännöllisyyden vuoksi, joten kaikki alakaapistot toteutettiin hidastimella varustetuilla laatikostoilla. L-mallisen keittiön nurkkaus hyödynnettiin pienen aamiaiskaapin avulla.


Tasot

Keittiön tasot kuuluivat meidän viime hetken upgradeihin kun päivitimme laminaattitasot keraamisiin. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista tekemistämme päivityksistä, sillä nämä tasot kestävät niin seisoneet punaviinitahrat kuin kuumat kattilatkin. Ja edelleen ihailen tasojemme ohutta profiilia, kaunista mattapintaa ja hillittyä kuviointia päivittäin. Malliltaan meidän keraamiset tasot ovat Cava Diamond Cream.

Keramiikkatasoistamme voit lukea lisää täältä >

Allas ja hana

Keraaminen taso mahdollisti toiveissamme olleen altakiinnitettävän altaan. Altaamme on Blancon malliston Etagon 500-U, värinä anthrazit. Allas on kätevän kokoinen - siinä mahtuu pesemään uunipellitkin hyvin. Aivan todella tummanharmaa väri on kaunis ja komposiittipinta on ihanan helppo pitää puhtaana. Ainakaan tässä tummassa versiossa ei myöskään näy lika juuri lainkaan. Altaan mukana tulevat Etagon-kiskot ovat erinomaisen näppärät niin huuhdeltujen tölkkien kuivatukseen kuin tiskirätin huomaamattomaan säilytykseen.

Keittiömme hanaa voisi myös pitää panostuskohteena, sillä Oras Optiman suositushinta lähentelee tuhatta euroa. Tämä Oraksen kosketusvapaa hana on kuitenkin ehdottomasti panostuksen väärti, sillä siitä löytyy kaikki toiminnot vaativampaankin keittiökäyttöön: lämpötilanäyttö, Easy Grip-kahvat kuumalle ja kylmälle vedelle, joustava juoksuputki, poresuutin sekä älykäs pesukoneventtiili.

Kodinkoneet

Keittiömme kaikki kodinkoneet ovat Siemensin integroituja laitteita. Meiltä löytyy jääkaappi, pakastin ja astianpesukone kalustepeitteisinä sekä mikro ja kaksi uunia kalusteisiin sijoitettuina. Myös liesi ja keittotasoon integroitu liesituuletin ovat Siemensin mallistoa.

Lue kokemuksiamme lieteen integroidusta liesituulettimesta täältä >

Ainoastaan viinikaappi on eri merkiltä. Saimme kiintokalustekaupan kylkiäisinä mQuveen viinikaapin, joka on ollut erinomainen lisä keittiössä. Kahden lämpötila-alueen ansiosta kaappi palvelee meillä sekä viinien että virvoitusjuomien kanssa.

Toiminnallisuus

Yksi hyvän keittiön kriittisimmistä tekijöistä on sen toiminnallisuus. Toiminnallisuuden suunnittelussa ei onneksi tapahtunut ajatuskatkoksia, ja keittiössämme onkin vaivatonta laittaa ruokaa. Keittiön kolmio (liesi, vesipiste, jääkaappi) toimii hyvin ja kaikille tavaroille on loogiset paikat. Myös keittiön välimatkat toimivat hienosti - keittiössä mahtuu erinomaisesti hääräämään kahdestaan, eivätkä toiminnot ole liian kaukana toisistaan.

Keittiön toimintojen tarkemman esittelyn voit lukea tästä postauksesta >


Olemme olleet keittiöömme kokonaisuudessaan todella tyytyväisiä, suurin osa valinnoista meni ehdottomasti nappiin. Jokusen asian tekisimme kuitenkin näin muutaman kuukauden käyttökokemusten perusteella toisin. Seuraavassa keittiöpostauksessa käyn läpi meidän keittiön hitit ja hudit - pysy siis kuulolla!


Kommentit