Meidän keittiön tops & flops


Kun kirjoitin tänne esittelyä meidän keittiöstä, huomasin etteivät kaikki kokemukset mahtuneet mitenkään järkevästi yhteen pakettiin. Tässä postauksessa siis vielä eriteltynä meidän keittiön ehdottomat hitit sekä muutama huti, jotka tekisimme nyt eri tavalla.

Aiemman keittiöesittelyn pääset lukemaan täältä >

Tops

Kokonaisuus

Keittiömme on kokonaisuudessaan todella onnistunut. Suunnitteluun käytetty aika kannatti: keittiö on kaunis ja toimiva, myös keittiön kolmio toimii erinomaisesti.

Keraaminen taso

Meille piti alunperin tulla laminaattitasot budjettisyistä. Ahkerina ruoantekijöinä päivitimme kuitenkin tasot keraamisiin viime hetkellä - yksi parhaimmista upgradeista koko raksaprojektin aikana! Lisää keramiikkatasoistamme voit lukea täältä >

Astianpesukone Zeolith-kuivauksella

En ollut kuullutkaan Zeolith-kuivauksesta ennen keittiökoneiden hankintaa, ja tämä kuivaustekniikka tulikin astianpesukoneeseemme puolivahingossa. Zeolith auttaa kuivaamaan astiat nopeammin ja pienemmällä energiankulutuksella. Meillä ei ole ikinä tullut näin kirkkaita laseja koneesta, ja ilman erillistä kuivausta pyyhkeellä! Ehdottomasti pysyvä ominaisuus meidän astianpesukoneissa jatkossakin.

Lieteen integroitu liesituuletin

Lieteen integroidun liesituulettimen hankinta mietitytti meitä kovasti. Se oli kuitenkin käytännössä ainoa esteettinen vaihtoehto meidän olokeittiöön. Emme ole katuneet tätä päätöstä - ehdottomasti hitti! Lisää meidän kokemuksia lieteen integroidusta liesituulettimesta voit lukea täältä >

Viinikaappi

Viinikaappi oli ollut meillä jo pitkään haaveissa - sille oli tavalla tai toisella löydettävä paikka meidän keittiöstä. Meillä kävi hyvä tuuri kiintokalustetoimittajan synttärikampanjoiden kanssa ja saimme mQuveen viinikaapin kaupanpäällisinä. Kyseisessä mallissa on kaksi lämpötila-aluetta, joiden ansioista kaapille on muotoutunut itseasiassa kaksi käyttötarkoitusta: kylmemmällä puolella viilennämme virvokkeita ja lämpimämpi puoli on pyhitetty viineille.

Pieni aamiaiskaappi

Haaveissa oli ihan täysikokoinen aamiaiskaappi, mutta sille ei löytynyt tilaa meidän keittiöstä. Iso kahvikone oli kuitenkin pakko saada jonnekin piiloon, joten hyödynsimme keittiömme kulman tekemällä sinne pienen aamiaiskaapin ulosvedettävällä tasolla. Aamiaiskaappiimme voit tutustua tarkemmin täällä >

Komposiittiallas

Komposiitti oli meille uusi tuttavuus allasmateriaalina. Joiltain tuttavilta olimme kuulleet, että komposiittiallas olisi hankala pitää puhtaana, joten hankinta hieman jännitti. Jännitys oli kuitenkin aivan turhaa, tämä on heittämällä paras keittiöallas, jonka kanssa olen koskaan ollut tekemisissä. Kaunis, helppo pitää puhtaana ja lisäksi meidän Blancon altaassa tuli mukana todella kätevät Etagon-kiskot.

Keittiöhana Oras Optima

Tämä Oraksen kosketusvapaa hana on ehdottomasti panostuksen väärti, sillä siitä löytyy kaikki toiminnot vaativampaankin keittiökäyttöön: lämpötilanäyttö, Easy Grip-kahvat kuumalle ja kylmälle vedelle, joustava juoksuputki, poresuutin sekä älykäs pesukoneventtiili. On olemassa ehkä kauniimpiakin hanoja, mutta tämä yksilö on ylivertainen käyttökokemuksen puolesta. 

Pistorasiat

Pistorasiat menevät meillä itseasiassa molempiin kategorioihin. Saarekkeen seinässä oleva pistorasia liukukannella on ihan mielettömän toimiva ja siisti ratkaisu - mielestäni järkevin pistorasiaratkaisu keittiöön. Yläkaapistojen alapuolella olevat isot mötikät eivät puolestaan miellytä esteettistä silmääni, mutta kovin erinomaista korvaavaa ratkaisuakaan en ole toistaiseksi keksinyt.

Flops

Saarekkeen baarituolipaikat

Me emme ole vielä löytäneet sopivia baarituoleja saarekkeeseemme, joten oma niheily saattaa johtua myös käyttökokemuksen puutteesta. Tällä hetkellä ottaisin kuitenkin mieluummin säilytystilaa myös saarekkeen toiselle puolelle. Tässä olemme kuitenkin miehen kanssa eri mieltä - hän ei luopuisi baarituolien paikoista mistään hinnasta.

Keittiön koko

Keittiö on meille kodin tärkein tila ja teimme siitä niin ison kuin suinkin olotilaamme järkevästi mahtui. Tai luulimme tekevämme. Olotila olikin todellisuudessa isomman tuntuinen kuin paperilta olimme ajatelleet, joten olisimme hyvin voineet jatkaa kaapistoja vielä muutamalla kymmenellä sentillä.

Kaksi vesipistettä

Meillä oli ollut pitkään lähes keittiön must havena kaksi vesipistettä. Pääaltaan lisäksi olisimme halunneet lieden lähelle pienen vesipisteen, jossa olisi voinut hoitaa pikaiset käsien huuhtaisut ja keittovesien otot pääaltaan ollessa varattu muihin askareisiin. Tuo muutaman kymmenen sentin lisä keittiökaapistoihin olisi mahdollistanut meille kaksi vesipistettä, jotka nyt jäivät uupumaan tilan puutteen vuoksi.

Altaan koko

Koska kaksi vesipistettä ei onnistunut, halusimme panostaa sen yhden altaan kokoon. Kaapistojen järjestyksestä johtuen päädyimme 60cm altaaseen. Alkuperäisen suunnitelman mukainen päältäkiinnitetty 60cm allas olikin aika kivan kokoinen, mutta viime metreillä keittiötaso vaihtui keraamiseen ja siten allas altakiinnitettäväksi 50cm altaaksi. Yllätys valmiin keittiön äärellä oli aika suuri - altakiinnitetyn altaan mitat olivat huomattavasti pienemmät kuin luulimme.

Integroidut kylmälaitteet

Halusin ehdottomasti integroidut kylmälaitteet, sillä keittiömme on näkyvällä paikalla keskellä olotilaa. Nyt saattaisin valita toisin, sillä integroidut laitteet ovat huomattavasti pienemmät tilavuudeltaan kuin normaalit kylmälaitteet. Lisäksi integroidut kylmälaitteet ovat arvokkaat, joten ylipäätään hinta-laatusuhde ei ole mielestäni paikallaan, vaikka ne kauniisti sulautuvatkin osaksi keittiön kaapistoja.


Kommentit