Ulkoporeallas - kannattiko hankinta?


Kaupallinen yhteistyö Novitek


Suurimmalla osalla omakotirakentajia tuntuu olevan vähintään harkintalistalla ulkoporeallas. Myös meillä ulkoporeet olivat (mieheni) ehdoton vaatimus tulevalle kodille. Niinpä raksaprojektin alkaessa ulkoporeammeen paikka määritettiin terassille jo ensimmäisissä pohjasuunnitelmissa.

Päädyimme hankkimaan ulkoporeemme suomalaiselta Novitekilta, ja meillä on nyt muutamia viikkoja ollut käytössä Novitekin Olos Basic -ulkoporeallas. Meiltä on usein kyselty kokemuksia ulkoporeammeesta - kannattiko hankinta?

Lue myös blogipostaus ulkoporealtaan valinnasta >

Kokemuksia Novitek Olos -ulkoporealtaasta

Yksi tärkeimmistä valintakriteereistämme oli hierontasuuttimien määrä. Varsinkin allekirjoittaneella on pahoja niska-hartiajumeja, joten altaan hankinnassa pidettiin silmällä lihashuolto-ominaisuuksia. Olos Basicista löytyy 53 suutinta, joiden tehoa pystyy näppärästi säätämään.

Olos on viiden hengen allas, josta löytyy kaksi makuupaikkaa ja kolme istumapaikkaa. Allas on suunniteltu erityisesti hierontaa varten - toisesta makuupaikasta löytyy jopa jalkapohjille omat hierontasuuttimet. Yhdessä istumapaikassa on myös muhkeat selkäsuuttimet ja kaksi hieman korkeammalla sijaitsevaa istumapaikkaa sopivat hienosti perheen pienimmille.


Olos kuuluu Novitekin Select-mallistoon, johon saa itse valita sekä sisäpinnan että ulkoverhouksen värin. Olikin mahtavaa päästä valitsemaan juuri meidän terassille sopivat sävyt. Päädyimme noudattelemaan altaassa talon ulkovärejä: ulkoverhoilu tehtiin mustalla ja sisäpinnalle valitsimme vaalean Alban.

Altaassa on näyttävät tunnelmavalot, joiden sävyä pystyy helposti vaihtamaan altaan hallintapaneelista. Varsinkin nyt pimeinä talvi-iltoina valaistu allas on ollut upea näky kuuraisella terassilla.


Porealtaan vesi tulee vaihtaa vain pari-kolme kertaa vuodessa, joten vielä emme ole sitä ehtineet tehdä. Operaatio vaikuttaa kuitenkin varsin vaivattomalta ja altaan pinta on helppo puhdistaa. Altaan veden säätö kemikaaleilla on myös mutkatonta testiliuskojen avulla.


Ulkoporeammeen kannen paino tuli hieman yllätyksenä. Emme tajunneet ostaa heti alkuun kansitelinettä, joka helpottaisi kannen käsittelyä. Teline meillä on siis vielä hankintalistalla. Lisäksi meillä on vielä auki altaan upotus terassiin - upotuspanelointi meidän altaasta kyllä löytyy. Upotuksesta riippuen mies askartelee vielä jonkinlaisen porrasratkaisun altaan ympärille, sillä ilman askelmia altaaseen on turhan haastava kivuta.


Mutta siis kannattiko ulkoporealtaan hankinta? Ulkoporeamme oli ehdottomasti panostuksen väärti. Kunnolliset hierontasuuttimet avaavat loistavasti lihasjumeja, lämmin porekylpy on ehdoton rentouttaja ja ylipäätään allas on upea arjen luksus varsinkin nyt koronakotoilun aikaan. Olen tosi tyytyväinen, että saimme altaan käyttöön jo talvipakkasilla, sillä höyryävässä altaassa tunnelma on taattu. Lämpimässä kylvyssä, poreiden syleilyssä ja käsissä lasi kuohuvaa - hetken voi kuvitella olevansa reissun päällä.


Kommentit