8 kysymystä ja vastausta kodin tiloista


Modernisti Kodikas Kerttu laittoi jo viime vuoden puolella pystyyn hauskan blogihaasteen kodin tiloista. Näin muutaman kuukauden asumisen jälkeen tässä vastaukseni mm. siihen minkä tilan haluaisin sisustaa seuraavaksi ja mihin paikkaan olen erityisen tyytyväinen meillä kotona.

1. Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Tähän on pakko sanoa keittiön saareke. Saareke on meillä keskellä olotilaa ja lähellä sisääntuloa. Siihen siis kasaantuu kaikki käsissä kulkeva irtotavara. Saarekkeella on aika reippaasti kokoa, joten sotkuisuus ei kovin nopeasti häiritse saarekkeen käyttöä - sitä ei siis käytön takia tarvitse raivata tyhjäksi kovinkaan usein.

2. Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Tällä hetkellä meidän olotila, johon yhdessäolo on nyt vauva-aikana keskittynyt. Täällä syödään, leikitään, puetaan ja luetaan - mitä milloinkin. Iltaisin kuunnellaan miehen kanssa vauvan unta viereisestä makuuhuoneesta ja katsotaan samalla jotain sarjaa. Toivottavasti vauvan kasvaessa pääsemme nauttimaan enemmän myös muista kodin tiloista koko perheenä.

3. Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Asumme uunituoreessa talossa, joten onneksi varsinaista remontin tarvetta ei ole. Pieniä viimeistelyjä kuitenkin uupuu sieltä täältä, isoimpana toki pelkällä soralla oleva piha. Meillä on myös ollut hieman haasteita vinyylilankkulattiamme kanssa - toivottavasti tästä ei kovin isoa remppakohdetta tule muodostumaan!

4. Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi?

Tähän voisi oikeastaan sanoa kaikki kolme makuuhuonetta: meidän päämakkari kaipaa vielä viimeistelyä, vauvan huone on vielä aivan alkutekijöissään ja tuleva vierashuone toimii toistaiseksi varastona.

Eniten työtä näistä vaatinee vauvan huone, jossa on tällä hetkellä vain muutama huonekalu ja kaksi taulua. Pintamateriaalitkin oli päätetty jo ennen tietoa uudesta perheenjäsenestä. Vajaan kolmen kuukauden kuluttua pikkuisen pitäisi muuttaa omaan huoneeseensa, siihen mennessä olisi kiva saada huone ainakin kokolailla valmiiksi.

5. Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Tämä vastaus yllättää hieman itsenikin: ulkoporeet. Nämä olivat mieheni must have, itse olisin panostanut tuon rahan johonkin muuhun. Mutta varsinkin nyt vauva-korona-kotoiluaikaan viikonloppujen kylpyhetket ovat olleet mitä timanttisinta arjen luksusta! Ja altaan hierontaominaisuudet tekevät todella hyvää myös jumiselle niska-hartiaseudulle.

6. Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Olen todella tyytyväinen koko taloon ja sen pohjaratkaisuun: käytössä olevien neliöiden puitteissa saimme aikaan erittäin onnistuneen kokonaisuuden juuri meidän perheelle.

Erityismaininnan ansainnee silti meidän master bedroom. Makuuhuoneen, vaatehuoneen ja vessan yhdistelmä tuottaa iloa päivittäin - neliöiden ja toimintojen suunnittelu onnistui tosi kivasti. Edelleen tuntuu aika kreisiltä, että meillä on tuollainen tila ihan vain meitä kahta varten.

7. Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita?

Meillä vieraat ja ruoka liittyvät vahvasti yhteen, joten tähän on vastattava ruokailutila. Olen haaveillut varmaan teini-ikäisestä asti oikeasti isosta ruokapöydästä ja nyt meiltä löytyy 240 cm pitkä lankkupöytä. Se on juuri niin ihana kuin kuvittelinkin! Kesän myötä toivottavasti oleilu siirtyy myös ulkotiloihin, jahka saamme kalustettua terassin valmiiksi.

8. Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)?

Meidän kodin parasta näkymää fiilistelin monet kerrat jo raksa-aikaan. Kun pääovesta astuu sisään, avautuu eteen koko meidän olotila. Olotilan isojen ikkunoiden kautta näkyy terassi sekä terassin takana siintävä metsämaisema. Tuo maisema ovelta on juuri niin upea kuin tonttikäyntien aikaan haaveilin.Kommentit