6 + 1 vinkkiä ulkokalusteiden valintaan


Kaupallinen yhteistyö Veke.fi

Scandic sohvaryhmä

Näin kesää odotellessa katseet alkavat kääntyä kohti pihoja ja patioita. Meillä on lähes sata neliötä terassia, jonka innolla valjastaisin meidän olotilan jatkeeksi. Tällä hetkellä meidän terassilla nököttää kuitenkin vain ulkoporeallas, muuten tila on täysin tyhjä. Toimivien ja kauniiden puutarhakalusteiden avulla ulkotiloista saisi viihtyisän oleskelupaikan koko kesäksi.

Mutta mistä lähteä liikkeelle, mitä tulee ottaa huomioon ulkokalusteiden valinnassa? Ulkokalusteita valitessa kannattaa pohtia, millaiset kalusteet sopivat juuri sinun tarpeisiisi. Onko toiveissa koko perheen yhteiset ruokahetket vai haaveiletko löhöilytuokioista parhaan ystävän kanssa? Kuinka iso setti ulkotilaasi mahtuu ja mikä olisi paras kalustemateriaali pihalle, terassille tai parvekkeelle?

Honka-Tuomi ruokailuryhmän ääreen mahtuu isompikin porukka syömään.

6 + 1 vinkkiä puutarhakalusteiden valintaan

1. Koko ja tila

Kuinka isoon tilaan puutarhakalusteet tulevat? Isolle terassille saa ilmavasti suurenkin sohvaryhmän, pienellä parvekkeella vieraille varatut pinottavat tai taitettavat tuolit säästävät tilaa.

2. Toiminnot

Mihin käyttötarkoitukseen ulkokalusteet ovat tulossa - ovatko ne ensisijaisesti ruokailua vai rentoutumista varten?

3. Olosuhteet

Minne kalusteet sijoitetaan - saavatko ne suojaa lasituksien avulla vai tuleeko materiaalin kestää avoterassin olosuhteet?

4. Säilytys

Missä ulkokalusteita säilytetään? Tuleeko niiden kestää talvi pihalla pressun alla vai löytyykö kalusteille varastotilaa?

5. Huoltaminen

Etsitkö vaivatonta vaihtoehtoa vai jaksatko huoltaa puutarhakalusteita säännöllisesti?

+1 Somistus

Panosta myös somistukseen ja anna tyylisi näkyä - tyynyillä, matoilla, ruukuilla ja kasveilla saat aikaan viihtyisämmän tilan.

Lehmus-Envy parvekeryhmä sopii sirompaankin tilaan.

Meillä on lähes sataneliöinen terassi, joten tilaa ei tarvitse säästellä. Päinvastoin - meidän tulee löytää riittävän näyttävät kalusteet isoon tilaan. Koska lääniä riittää, saamme terassille kaikki toivomamme toiminnot: koko perheen ruokailuhetket kesäkeittiöineen ja puitteet isommankin kaveriporukan illanviettoon letkeästi sohvaryhmän ääressä.

Meidän terassilla ei ole lainkaan katettua tilaa, joten kalusteiden tulee kestää hyvin vaihtelevia sääolosuhteita rankoista vesisateista paahtavaan keskipäivän aurinkoon. Talvea varten meillä sentään riittää säilytystilaa kellarin puolella, tosin sekin on kylmä tila

Toiveissamme on ehdottomasti mahdollisimman huoltovapaat kalusteet, sillä tämän kokoisessa terassissa ja sen kalusteissa riittää muutenkin puuhaa. Kevyt pesu pitäisi siis riittää meidän puutarhakalusteille.

Näin iso tila näyttää helposti kolkolta, joten haluamme sinne ehdottomasti sisustuselementtejä pehmentämään ilmettä. Tulemme esimerkiksi hyödyntämään tekokasveja. En ole varsinainen viherpeukalo ja avoterassin olosuhteet ovat muutenkin vaativat. Tekokasveilla saamme takuuvarmaa vehreyttä terassille, eikä niitä tarvitse olla joka vuosi uusimassa.

4living Boho riipputuoli suorastaan kutsuu pehmeään syliinsä. Tekokasveilla luot helposti tunnelmaa.

Tarvitsemme siis näyttäviä, helppohoitoisia ja säänkestäviä kalusteita meidän terassille. Mutta millainen materiaali sopisi parhaiten?

Yleisimpien ulkokalustemateriaalien plussat ja miinukset

Puu

+ Aito ja klassinen materiaali
+ Voi tarvittaessa korjata ja käsitellä uudelleen
+ Tukeva
- Ei kestä täyttä kosteutta tai auringonpaahdetta
- Vaatii säännöllistä hoitoa

Puujäljitelmät (Polyrottinki, Polywood, Aintwood ja Artwood)

+ Kestää erittäin hyvin säävaihteluita
+ Helppohoitoisia
+ Kevyitä
- Uusiutumaton materiaali
- Eivät kestä käyttöä pakkasella

Muut muovit

+ Kestää erittäin hyvin säävaihteluita
+ Helppohoitoisia
+ Kevyitä
- Tasaiset tai naarmuuntuneet pinnat likaantuvat helposti
- Huonolaatuisena lyhytikäinen

Metalli

+ Kestävä
+ Helppohoitoinen
- Ei kestä naarmuuntumista
- Ilman pehmusteita kylmä ja kova

Aavikko nojatuoli on valmistettu helppohoitoisesta polyrottingista ja sopii upeasti osaksi näyttävämpää ruokailuryhmää.

Aito puu kiehtoisi, mutta se ei valitettavasti sovi mitenkään meidän terassin olosuhteisiin. Onneksi nykyään löytyy myös paljon kauniita puujäljitelmiä, jotka kestävät rajummatkin sääilmiöt. Alamme varmaankin etsiä punaista lankaa meidän terassikalusteisiin juurikin puujäljitelmien maailmasta, ehkäpä jokunen metallinenkin yksityiskohta mahtuu joukkoon.

Juuri meille täydellisen ruokailuryhmän löysimme Vekeltä - meidän setistä lisää hieman myöhemmin! Veke.fi on suomalainen perheyritys ja heiltä löytyy hurja valikoima puutarhakalusteita lukuisissa eri tyyleissä ja materiaaleissa, muun muassa kaikki tämän jutun tuotteet löytyvät heidän verkkokaupastaan. Käy ehdottomasti tsekkaamassa - tällä viikolla lähes kaikki puutarhakalusteet - 25 % ja varastotuotteiden toimitusaika on aina vain 2-4 arkipäivää!


Kommentit