Valokuvilla sisustaminen: meidän perhekuvaus kotona


Kaupallinen yhteistyö Arjen taika

Kuva Arjen taika

Olin lukioikäisenä töissä valokuvausliikkeessä, jossa oli myös oma valokuvausstudio. Ihastuin viimeistään tuolloin ammattikuvaajan taltioimiin tärkeisiin hetkiin, joista muotoutui kuvina kauniita muistoja. Siitä lähtien olen itsekin säännöllisen epäsäännöllisesti tilannut paperikuvia ja käyttänyt lähestulkoon pelkästään valokuvia seinien sisustuselementteinä.

Kun uusi perheenjäsenemme ilmoitti tulostaan, halusin ehdottomasti saada tuon ainutlaatuisen ajan taltioitua kuviin. Oli selvää, että ottaisimme sekä odotusajan kuvat että newborn-kuvauksen ammattikuvaajalta.

Toiveissamme oli luonnollisen ajattomat kuvat, jotka näyttäisivät hyvältä vielä vuosien päästäkin. Tavoitteena oli taltioida kuviin aitoja hetkiä, jotka olisivat täynnä tunnetta ja meille rakkaita muistoja. Emme halunneet mennä studioon kuvattavaksi, vaan haaveissa oli saada taustalle vastavalmistunut kotimme, joka tulisi olemaan myös uuden tulokkaan lapsuudenkoti.

Kuva Arjen taika

Kuva Arjen taika

Kokemuksia Arjen taikasta

Näiden toiveiden pohjalta kuvaajaksi valikoitui Arjen taika. Arjen taikan Taikatuuli kuvaa luonnonvaloa hyödyntäen nimenomaan asiakkaiden kodeissa sekä ulkona miljöössä. Taikatuulin kuvauksissa noudatetaan vauvantahtisuutta - ei mitään pakotettuja asentoja tai pönöttämistä, vaan rentoa tunnelmaa ja aitoja hetkiä oman perheen kesken vauvan tarpeet huomioiden.

Meidän molemmat kuvaukset sujuivat täysin Taikatuulin kuvausfilosofian mukaisesti ja meillä onkin pelkästään positiivisia kokemuksia Arjen taikasta. Kuvaukset toteutettiin omassa kodissamme rennolla otteella. Taikatuuli sai luotua kuvauksiin lämpimän tunnelman ja hänen seurassaan oli helppo olla. Myös koronaturvallisuus oli huomioitu mahdollisimman hyvin Taikatuulin puolesta.

Kuva Arjen taika

Erityisesti newborn-kuvauksen vauvantahtisuus ilahdutti. Kuvia otettiin kiireettä vauvalle mukavimmalla tavalla - maha täynnä maitoa, suuri osa hetkistä meidän vanhempien sylissä. Taikatuuli myös käsitteli vauvaa ihailtavan luonnollisella ja pehmeällä tavalla.

Valmiit kuvat pääsi valitsemaan sähköisestä ja salasanasuojatusta valintagalleriasta, josta kuvia oli todella helppo myös ladata omalle laitteelle. Valitsimme tietysti koko setin, sillä halusimme koko kauniin kuvasarjan muistoksi. Kuvagalleria oli ihanan monipuolinen: kuvia oli niin vauvasta kuin koko perheestä, sekä lähikuvia yksityiskohdista että laajoja rajauksia. Myös meidän koti näkyi ihanasti useissa otoksissa.

Kuva Arjen taika

Lopputulos on juuri niin kaunis kuin haaveilimme: saimme kasan rakkaita muistoja taltioituna ihastuttaviksi kuviksi. Kuvissa on juuri sellainen klassinen, hieman lifestyle-henkinen ote mitä toivoimmekin - nämä pehmeän raikkaat kuvat tulevat näyttämään upeilta pitkään.

Kuva Arjen taika

Miten sisustaa valokuvilla?

Oli selvää, että halusimme saada nämä tärkeät hetket koristamaan uutta kotiamme. Kuvamuistojen avulla uusi talo tuntuisi jälleen napsun verran enemmän juuri meidän perheen kodilta. Mutta miten kuvat saisi parhaiten esille?

Sijainti

Missä haluat katsella tärkeimpiä hetkiä? Valokuvia voi laittaa niin seinälle kuin erilaisten tasojen päälle, kehyksillä tai ilman. Seiniin jäävistä jäljistä ei kannata myöskään turhaan stressata - tauluteippien avulla kuvien paikkoja on helppo vaihtaa jälkiä jättämättä.

Kehykset

Millaiset värit, materiaalit ja tyylit sopivat muuhun sisustukseen? Myös valokuvien sävyistä voi etsiä inspiraatiota kehyksiin.

Kuvakoot

Valitsetko yhden ison ja näyttävän kuvan vai kollaasin lempikuvistasi? Kollaasiin kannattaa valita hieman erilaisia kuvia ja sekoittaa rajauksia läheltä sekä kaukaa.

Hyödynnä kuvaajan näkemystä

Valokuvaajalta voi myös pyytää apua kuvien asetteluun, jolloin saa varmasti kuvien parhaat puolet esille. Esimerkiksi Arjen taikalla jo kuvagalleria sisälsi muutamia kuvakollaasihahmotelmia, joiden pohjalta oli helppo alkaa suunnitella omaa esillepanoa.

Panosta printteihin

Valokuvaajilta saa usein tilattua parempilaatuisia valokuvia kuin peruskanavia pitkin netin kautta. Arjen taikan kautta tilaamamme Fine Art -printit ovat yksinkertaisesti upeita! Aivan riittävän hyviä kehyksiä saa huokeaan hintaan esimerkiksi Ikeasta - kannattaa siis pihistää kehyksissä ja panostaa printtien laatuun.


Meillä oli valittavana iso kasa aivan ihania kuvia, joten valinta ei ollut helppo. Päädyimme lopulta laittamaan perhekuviamme kolmelle eri sijainnille, jotta kaikki suosikit pääsivät esille. Valitsimme tällä kertaa pelkästään värikuvia, sillä ne tuntuivat istuvan paremmin meidän lämminsävyiseen sisustukseen.

Kuuden kuvan taulukollaasi löysi paikkansa keskeiseltä sijainnilta olotilastamme. Tähän yhdistimme sekä odotus- että vauvakuvia, ja sekoitimme yksityiskohtaisia lähikuvia sekä laajemman rajauksen otoksia. Kehyksiksi valikoituivat koivukuvioiset, selkeät kehykset, jotka istuvat kauniisti muuhun sisustukseen.


Teetimme myös kaksi yksittäistä kuvaa: pienemmän makuuhuoneen yöpöydälle ja isomman käytävän seinälle. Käytävän seinälle on tarkoitus ajan myötä kerätä enemmänkin tärkeitä perhekuvia. Käytävän kuvaan valitsimme valkoiset kehykset, jotka erottuvat riittävästi seinän paneloinnista, ja jotka eivät myöskään varasta huomiota itse kuvalta.

Saimme myös Art magazinen, joka on Arjen taikan kokoama upea taidelehti meidän perheen kuvista. Lehti on aivan täydellinen jatke esillä oleville printtikuville, sillä valitettavasti kaikkia upeita kuvia ei saa mitenkään mahtumaan näkyville. Art magazine by Arjen taikaan on koottu kaikki lempikuvat laadukkaalle paperille ja se toimii erinomaisesti myös itsessään sisustuselementtinä.


Lisäksi saimme Arjen taikan kokoaman videon kuvistamme - se oli ihastuttava tapa esitellä kuvat tuoreille isovanhemmille. Jos tämä pandemia tästä hellittää ja pääsemme jossain kohtaan juhlimaan isommalla porukalla meidän pikkuista, tulemme varmasti näyttämään videon myös juhlavieraille. Mikä ihana tapa palata aina uudestaan noihin vauvantuoksuisiin hetkiin.

Kehystetyt printtikuvat ovat olleet meillä nyt muutamia päiviä esillä ja saan usein itseni kiinni niiden katselusta. Näillä kuvilla saa hymyn huulille synkempänäkin päivänä. Ammattilaisen ottamiin kuviin ja laadukkaisiin printteihin panostaminen kannatti - nämä kuvat tulevat kulkemaan mukanamme vuosia.


Kommentit