Pyykinkuivausnurkkaus on valmis!


Vilautin Instagramin puolella storeissa meidän valmista pyykinkuivausnurkkausta - kommentteja ja kyselyitä tuli niin valtava määrä, että päätin koostaa tarkemman esittelyn meidän kuivatusratkaisuista tänne blogiin.

Jo kodarin suunnitteluvaiheessa otimme pyykinkuivauksen huomioon. Telineille varattiin oma seinäpätkä vastapäätä pyykinpesukonetta - näin pyykkien levitys onnistuu helposti suoraan koneesta. Täysiin pyykinkuivaustelineisiin kertyy aikalailla painoa, joten seiniin asennettiin vahvikkeet jo raksavaiheessa suunnitelman mukaisesti.


Pyykinkuivausseinämälle asennettiin kaksi 120 cm leveätä Ruck-Zuckia. Alempi teline kiinnitettiin jo pian muuton jälkeen ja sen päälle piti tulla jokin kiva tanko henkarikuivausta varten. Viimeistään vauvapyykki alkoi kuitenkin vaatia enemmän ihan tavallista narukuivaustilaa, joten päädyimme asentamaan toisen Ruck-Zuckin alkuperäisen päälle - saahan tuohon telineeseenkin kivasti henkarit roikkumaan.

Alempi teline on asennettu 95 cm korkeuteen (mitta maasta telineen yläreunaan). Tangot laskevat tuosta korkeudesta jonkin verran kun telineen avaa, joten meidän pitkillä ihmisillä varustetussa perheessä alempi teline voisi olla jopa napsun korkeammalla. Ylempi teline on asennettu 195 cm korkeuteen (mitta maasta telineen yläreunaan). Näillä korkeuksilla ylätelineellä saa hyvin kuivattua myös miesten kauluspaidat henkarissa, eikä ainakaan tällä 175 cm varrella tarvitse liikaa kurotella.Ruck-Zuck on alumiinista valmistettu kuivausteline, jonka saa taitettua kasaan kun se ei ole käytössä. Tässä 120 cm leveässä telineessä on yhdeksän tankoa, yhteensä yli 10 metriä kuivaustilaa ja se kestää painoa 20 kg. Yhdelle telineelle menee kivasti koneellinen pyykkiä. Meidän nurkkauksessa on siis yhteensä yli 20 metriä kuivaustilaa ja sinne saa kerralla pari koneellista pyykkiä kuivumaan.

Enää en luopuisi Ruck-Zuckeistamme. Ensikosketuksella ne saattavat vaikuttaa rimpuloilta, mutta todellisuudessa ovat vankkaa tekoa. Niihin saa näppärästi ison ja painavan lastin pyykkiä kuivumaan.


Parasta telineissä on kuitenkin kokoontaitettavuus - telineet eivät ole lainkaan tiellä kun eivät ole käytössä. Ja jos kuivuneita pyykkejä ei ehdi juuri sillä hetkellä viikata, saa telineet taitettua kokoon pois tieltä myös pyykit kyydissä. Ja toki seinäkiinnitteiset telineet eivät vie lattiatilaa, joten esimerkiksi imurointi onnistuu helposti myös levitettyjen telineiden kanssa.

Kuivaustelineiden lisäksi meillä on kuivausrumpu, mutta näin hyvän kuivaustilan ansiosta sitä ei tule käytettyä kovin usein. Pyyhkeet ja esimerkiksi untuvavaatteet meillä rummutetaan lähinnä kuohkeuden vuoksi.

Ruck-Zuckeja saa ainakin rautakaupoista, meidän on tilattu Netraudasta. Ja mainittakoon vielä, että kyseessä ei ole maksettu mainos, vaan ainoastaan tyytyväisen asiakkaan suosittelu.

Kommentit