6 + 1 ideaa seinien sisustamiseen


Olemme nyt asuneet uudessa kodissa jo lähes kaksi kuukautta - hullua miten nopeasti aika on mennyt! Ennen muuttoa emme hirveästi miettineet sisustamista, jotenkin tilojen hahmottaminen oli hankalaa paperilla ja suunniteltavaa riitti kiitettävästi itse raksaan liittyen. Ja onneksi emme hirveästi suunnitelleetkaan etukäteen, moni juttu nimittäin osoittautui todellisuudessa erilaiseksi kuin paperilla. Olimme muun muassa jättäneet turhankin varovaisia liikkumatiloja huonekalujen ympärille - livenä moni tila tuntuikin avarammalta.

Suurin osa tiloista alkaa olla kalustettu, toki huonekalujakin vielä uupuu sieltä täältä. Isoin haaste sisustamisessa tuntuukin tällä hetkellä olevan seinien sisustus. Olen aina ollut vähän huono taulujen kanssa - rakastan taidetta, mutta jotenkin on ollut vaikeaa löytää sopivia teoksia pitkällä tähtäimellä. En hirveästi vaihtele sisustusta fiiliksen tai vuodenajan mukaan, joten myös seinätaiteen tulisi kestää aikaa.

Taulujen sijaan olenkin yleensä sisustanut seinät valokuvilla. Meidän perheen valokuvia tulee varmasti esille myös uuteen kotiin, mutta nyt haluaisin löytää niiden rinnalle myös muuta seinätaidetta. Kaipaisin seinille jotain, joka korostaisi kotimme tunnelmaa. Jotain, mikä loisi tilaan merkitystä ja kertoisi tarinaa.

6 + 1 sisustusideaa seinille

1. Valokuvat

Valokuvia meillä on ollut aina esillä ja tämä ei tule muuttumaan tässäkään kodissa. Ainakin valokuvaajien taltioimat hetket meidän häistä, odotusajasta ja vastasyntyneestä tulevat pääsemään esille. Ehkä joku alkuaikojen reissukuvakin pääsee mukaan tuohon seuraan. Varsinkin hääkuvia olen miettinyt päämakuuhuoneeseen, koko perheen kollaasi päätynee koristamaan käytävää.

Ihana kollaasi meidän odotuskuvista kuvaajan itsensä kokoamana.
Kuvaaja Arjen taika

2. Seinävaate

Tällä hetkellä löytyy paljon erilaisia kauniita seinävaatteita makrameista ryijyihin. Seinävaatteen kohdalla olisi ihana ostaa suomalaista käsityötä. Esimerkiksi Nohi Modernyarn seinävaate sopisi upeasti meidän sängyn päälle. Siinä yhdistyy makrameista tutut solmut ja perinteinen maalattu taide - juuri sopivasti bohoa meidän selkeän skandinaaviseen tyyliin. Nohin teoksia pääsee ihastelemaan esimerkiksi Instagramissa >

3. Kranssi

Kuivakukkia näkee nyt käytettävän paljon. Näistä ihana seinäversio on kranssi. Uskoisin, että kuivakukilla koristeltu kranssi pääsee kaunistamaan meidän eteistä. Vielä pitäisi löytää Tampereen hienoimmat kranssit, onko antaa ehdotuksia?

Tässä asuntomessujen kohteessa oli käytetty runsasta kranssia makuuhuoneen koristeena.

4. Juliste

Juliste tai julistekollaasi on helppo ja edullinen tapa päivittää seinien sisustusta. Eri toimittajia ja valikoimaa on olemassa hurjan paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti omaan tyyliin sopiva vaihtoehto. Julisteita olen kaavaillut ainakin meidän olotilan yhteydessä olevaan vessaan, jossa on tason yllä paljon paljasta seinää. Tyyli on vain toistaiseksi ollut hakusessa - kauniin harmonisia sävyjä vai pientä pilkettä silmäkulmaan?

Kuva Pinterest / Posterstore

5. Maalaus

Se kaikista perinteisin seinäsisuste ansaitsee ehdottomasti paikkansa tällä listalla. Myös maalauksia löytyy varmasti jokaiseen makuun ja tällä valinnalla on myös helppo tukea suomalaista käsityötä. Esimerkiksi parin-kolmen taulun kollaasi voisi sopia kauniisti meidän ruokailutilaan.

Tässä asuntomessujen kohteessa oli käytetty samassa tilassa sekä maalausta että akustiikkateosta.

6. Akustiikkataulu

Meillä on korkea huonekorkeus, joten akustiikkaa olisi hyvä parantaa jollain. Akustiikkataulu tai -taulukollaasi voisi myös olla hyvä vaihtoehto meidän ruokailutilaan. Lisäksi tulemme tekemään itse akustiikkataulun leffahuoneeseen Vallilan kangasta hyödyntäen. Näin saamme luotua taulumaisen akustiikkaelementin kohtuullisilla kustannuksilla.

+ 1 TV-seinä

Meidän olotilassa oli iso valkoinen seinä, jolle emme keksineet minkäänlaista järkevää ehostusta useista ideapyörittelyistä huolimatta. Lisäksi korkean tilan akustiikkaa piti parantaa, joten tähän lähdimme tekemään hieman isompaa seinäsisustetta tv-seinän muodossa. Tästä lisää myöhemmin!

Jotain hieman tähän tyyliin.
Kuva Pinterest


Ja vielä bonusvinkki! Olen ehkä aiemmin arastellut seinätaiteen kanssa myös reikien pelossa - entä jos teokseen kyllästyy ja se jättää jälkeensä vain rumat lovet? Tässä suureksi avuksi ovat itsestäänkiinnittyvät kiinnityspalat ja -koukut. Näillä “tauluteipeillä” saa suht painavatkin teokset näppärästi seinälle, eikä niiden siirtelystä jää jälkiä seinään. Itsellä ei ole vielä omakohtaista kokemusta, mutta useampi tuttu vannoo näiden nimeen. Meilläkin odottaa tuolla jo pussillinen kiinnityspaloja, jotka pääsevät käyttöön heti kun suunnitelmat selkenevät!

Jäikö listalta uupumaan joku oleellinen seinien sisustuselementti? Otan tosi mielelläni vielä uusia ideoita vastaan ennen kuin alamme lyödä lukkoon suunnitelmia!


Kommentit