Rakennusprojektin aikataulu, osa 2: perustuksista muuttoon


Kirjoitin rakennusprojektimme aikataulusta viimeksi huhtikuussa. Silloin kävin läpi kaikki alkuosan vaiheet ja jäimme odottelemaan perustusten aloitusta. Meidän muutto on tiedossa reilun viikon päästä (!!!), joten tällä kertaa käsittelen aikataulun näkökulmasta lähes kaikki varsinaiseen talon rakentamiseen liittyvät vaiheet. Tosin meidän avaimet käteen -toimituksella tämäkään juttu ei ole teknisimmästä päästä. Tähän reiluun puoleen vuoteen on mahtunut ihan hirveästi asioita, mutta nyt esittelyssä ennemminkin iso kuva raksaprojektimme etenemisestä. 

Tällä hetkellä talomme näyttää atrium-terassilta tältä. Esimerkiksi terassin pinnakaitteet ovat vielä viimeistelytöiden joukossa. 

Huhtikuu 2020

Edellinen postaus aiheesta on tosiaan viime huhtikuulta, silloin jäimme kuumeisesti odottamaan perustusten aloitusta. Ja nehän ilmaantuivat vielä huhtikuun aikana! Oli mahtavaa nähdä talon pohja ensimmäistä kertaa konkreettisesti - se näytti todella pieneltä. Perustusten aloituksesta lähti myös meidän avaimet käteen -toimituksen 7kk valmistumislaskenta.


Toukokuu 2020

Toukokuu menikin pitkälti perustusten teossa. Meille tuli perustuksia kahdessa tasossa: kellari valettiin seinineen ja yläkerran asuintilojen perustukset erikseen. Tässä siis meni joku tovi. 


Kesäkuu 2020

Kesäkuu oli jännä kuukausi, sillä 8.6. meidän talo sai seinät! Pystytyspäivä oli kyllä yksi konkreettisimmista stepeistä koko raksaprojektin aikana. Heti pian sen jälkeen aloiteltiin myös kattoristikoita ja ylipäätään katon tekoa. Lisäksi kesäkuun aikana saatiin aloitettua töitä talon sisäpuolella: LVI- ja sähkövetoja tehtiin jo tässä kuussa aika pitkälle.


Heinäkuu 2020

LVI- ja sähkövetoja jatkettiin heinäkuussa. Kattoa saatiin eteenpäin aina sisäkaton koolauksiin saakka. Lattiat valettiin ja väliseinien rungot alkoivat ilmaantua. Väliseinien rakentuminen oli kyllä yksi omista lempivaiheista - ensimmäistä kertaa näimme tulevat huoneet niiden oikeassa koossa. Heinäkuun aikana ehdittiin myös jo aloittaa sisäseinien levytyksiä.


Elokuu 2020

Elokuussa viimeisteltiin loput väliseinät ja tehtiin niille tasoitustyöt. Myös maalauksia ehdittiin aloittaa elokuun puolella. Oli mahtavaa nähdä, kuinka omat suunnitelmat muuttuivat todeksi, ja kuinka kaikki valinnat osuivat kohdalleen. Avaimet käteen -toimituksessa pintamateriaalit ja muut valinnat tulee olla ajoissa tiedossa, joten elokuussa meidän tuli myös lyödä lukkoon loput pintamateriaalit. Tosin laattoja ja hanoja fiksattiin vielä syyskuussa toimitusvaikeuksista johtuen. Lisäksi meidän lähes sataneliöinen terassi alkoi rakentua valmiiden rakenteiden päälle. 


Syyskuu 2020

Sisämaalaukset jatkuivat vielä syyskuun puolella, jonka lisäksi taloa alettiin maalata myös ulkopuolelta. Lisäksi kattopaneeleita alettiin asentaa. Syyskuussa myös kiintokalusteet tuli laittaa tilaukseen, ja teimmekin vielä viime metreillä muutamia muutoksia toimitukseen.


Lokakuu 2020

Lokakuussa loput pintamateriaalit alkoivat saapua raksalle. Emme olleet esimerkiksi nähneet kaikkia laattavalintojamme, joten nämä raksavierailut tuntuivat aina mahanpohjassa saakka. Onneksi myös tässä kohtaa kaikki valinnat yllättivät positiivisesti livenä! Materiaalien saapumisen myötä aloitettiin laatoitustyöt sekä vinyylilankkujen ja kiintokalusteiden asennus. Erityisesti meidän hartaasti suunnitteleman keittiön näkeminen tilassa oli yksi iso wau-kokemus.


Marraskuu 2020

Sitten ollaankin jo kuluvassa kuussa, meidän muuttokuussa. Aika paljon oli vielä tässä kohtaa tehtävää, mutta raksalla on ollut kova loppukiri. Tässä kuussa on siis viimeistelty laattatyöt, lattia-asennukset, kiintokalusteasennukset, listat, sähköt, LVI, väliovet, sauna, sisustuspaneelien asennukset… Ainakin yhdet liukuovet menevät vielä vaihtoon ja uudet saapuvat vasta muuton jälkeen, mutta eipä omakotitalossa taida ikinä ihan täysin valmista olla. Jahka saamme muuttokuorman sisään, voimme jatkaa vielä viimeistelyjen, sisustuksen ja pihan parissa. 


Kommentit