Pintamateriaalivalinnat - tops ja flops


Pintamateriaalivalintojen parissa kului raksa-aikana pitkä tovi - ne kuitenkin käsittävät käytännössä talon kaikki tilat. Pintamateriaalit vaikuttavat isosti kodin ilmeeseen ja laajoja pintoja on maallikon haastava sisäistää etukäteen.

Raksaväsy alkoi myös jossain kohtaa iskeä, ja päätöksentekokyky tuntui jumiintuvan. Muutamat maalisävyt valittiin meillekin ajatuksella, että mietitään niitä tarkemmin sitten joskus syssymmällä.

Aika onnistuneet valinnat saimme kuitenkin lopulta tehtyä. Sävyt toimivat kivasti käytännössä myös eri vuodenaikojen valon mukaan ja lisäksi kodin kokonaisuus on harmoninen.

Seinien maalisävyt

Tikkurilan valkoinen

Tikkurilan valkoinen on meillä se paljon puhuttu “yleisvalkoinen”. Tikkurilan valkoinen on sävytetty toimimaan niin sanotun listavalkoisen kaverina. Ja kyllä toimii! Toki listat ja väliovet ovat hieman eri sävyisiä, mutta Tikkurilan valkoinen ei riitele niiden kanssa. Eikä Tikkurilan valkoinen ole myöskään mitenkään tunkkainen, vaan oikeasti raikkaan pehmeä valkoinen.

Lue lisää täydellisen valkoisen valinnasta >

Seinässä näkyy Tikkurilan valkoista, joka yhdistyy kivasti listoihin ja kattoon.

Muun muassa keittiön päätyseinältä löytyy Mulperia.

Mulperi

Mulperia voisi oikeastaan sanoa meidän toiseksi päämaalisävyksi - niin monesta tilasta sitä meiltä löytyy. Ja Mulperi onkin mielestäni juuri täydellisen neutraali beige. Tai jos sävyä pitää johonkin luonnehtia, niin lämpimään beigeen, olematta kuitenkaan lainkaan keltainen. Joka tapauksessa sävy toimii mielestäni kauniisti niin kylmän kuin lämpimän valon kanssa, niin pienenä tehosteena kuin neutraalina yleissävynä.

Linna

Linna löytyy meidän päämakuuhuoneesta. Tänne oli toiveissa hieman Mulperia syvempi beigen sävy - Linna taittaa juuri kauniisti hieman punertavan rusehtavaan tummempaan beigeen.

Rakastan tätä sävyä, mutta käytännössä se on osoittautunut hieman haastavaksi sävyksi yhdistää esimerkiksi erilaisten tekstiilien kanssa. Linna on tosiaan hieman punertava sävy, joten se saa monet valmisbeiget näyttämään kellertäviltä (ja tämä on ehdoton nono itselle). Tämän maalisävyn saattaisin siis nyt vaihtaa toiseen - puhtaasti tuon yhdistämishaasteen vuoksi.

Päämakuuhuoneen seiniä koristaa Linna.

Leffa-/työhuoneeseen luotiin tummempi ilme Syvänteellä.

Syvänne

Leffa-/työhuoneeseen halusimme selvästi tummemman ilmeen. Syvänne oli tähän tilaan täydellinen valinta, sen sävy vaihtelee kauniisti valon mukaan. Isojen ikkunoiden ansiosta tilan ilme ei ole liian synkkä, vaikka väri onkin nimensä mukaisesti syvä.

Seinäpaneelit

Meiltä löytyy haapapaneelia eteisestä ja käytävän seinältä. Mietimme etukäteen, alkavatko isot puupinnat kyllästyttää pitkässä juoksussa, mutta ainakin toistaiseksi ne jaksavat edelleen ihastuttaa joka päivä.

Eteisestä löytyy haapaa valeurapaneelin muodossa.

Laatat

Kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen halusimme yhtenäistä, vaaleaa ilmettä ja spa-tunnelmaa. Laataksi valikoitui Porcelaingresin Royal Stone -malliston laatat sävyssä Noble beige. Laatassa on kaunis luonnonkivimäinen viimeistely yleisilmeen pysyessä kuitenkin hillittynä. Seinissä laattaa on koossa 60x60 ja lattiassa 5x5. Vaalea, mattapintainen laatta on ollut hyvä valinta myös puhtaanapidon kannalta

Kylpyhuoneen seinälaattaa löytyy muista tiloista lattialta.

Lattialaatat

Päävessassa ja kodinhoitohuoneessa on samaa laattaa kuin kylpyhuoneen seinissä. Toimii erinomaisesti, sillä pölyt eivät tässä laatassa juurikaan näy. Lisäksi saman laatan käyttö eri tiloissa tuo kivasti yhteinäistä ilmettä.

Pikkuvessan ja päämakuuhuoneen vessan hieman erikoisemmat lattialaatat jaksavat myös ilahduttaa edelleen - pieni panostus ja piristys näissä tiloissa kannatti. Vaikka nämä laatat ovat hieman erikoisempia, pysyy niidenkin sävymaailma kauniisti osana kokonaisuutta.

Lehtilaatta ihastuttaa edelleen.

Vinyylilankku

Kosteita tiloja lukuunottamatta lähes koko talossa on käytetty samaa vinyylilankkua - tällä varmistettiin harmoninen olemus läpi talon. Halusimme aidon lankkulattian tuntua eli rouheaa oksakuviota ja oikeasti autenttista tammen sävyä (yllättävän vaikea tehtävä vinyylivalikoimasta). Visuaaliseen lopputulokseen olemme edelleen tyytyväisiä: lattian lämmin ja eläväinen fiilis on tuonut mukavaa kontrastia muuten vaaleaan sisustukseen. 

Teimme lattiamateriaalin kartoituksen kanssa ison työn ja siitä huolimatta tässä mentiin ominaisuuksien puolesta pahiten metsään. Kirjoitin jo aiemmin meidän kokemuksia vinyylilankkulattiasta, jutun voi lukea täältä >

Kommentit