Miten sisustaa pienestä tilasta toimiva?


Scandic Copenhagen 3,5-istuttava sohva

Kaupallinen yhteistyö Veke.fi

Meidän talon päädyssä on yksi 14m² makuuhuone, joka on aika erillään kodin muista tiloista. Meille oli jo raksan alkuvaiheessa selvää, että haluaisimme tehdä huoneesta monitoimitilan, jossa yhdistyisi leffahuone ja kotitoimisto.

Kotitoimisto oli aika ehdoton vaatimus uudelle kodille, sillä koronan myötä olimme molemmat siirtyneet tekemään lähes täysin etätöitä kotoa käsin (ja teemme edelleen).

Leffahuone puolestaan oli yksi miehen suurista haaveista, kun aloimme rakennuttaa omaa taloa. Itsekin ehdottomasti puolsin niin sanottua arkiolohuonetta - varsinainen olotila voitiin näin säästää näkyvimmiltä tekniikoilta.

Jo raksa-ajoilta asti meillä oli selkeä visio leffa-/työhuoneen ilmeestä. Muuton yhteydessä paukut eivät kuitenkaan riittäneet panostamaan kerralla kodin kaikkiin tiloihin, joten leffa-/työhuone kalustettiin vanhan kodin huonekaluilla. Nyt olemme vihdoin saaneet päivitettyä tilan ilmeen ja toiminnot toivotunlaisiksi!

Tässä jutussa käyn läpi, miten pieneen tilaan on saatu tuotua toimivasti kaksi eri toimintoa. Sekä esittelen tietysti meidän päivitetyn leffa-/työhuoneen uuden upean ilmeen!

Scandic Copenhagen 3,5-istuttava sohva

Leffahuoneen sisustus

Koko uudistuksen keskeisin elementti on upea nahkasohva Vekeltä. Scandic Copenhagen 3,5-istuttava sohva sopii täydellisesti tilaan. Sohvan kaunis ruskea sävy luo hienon väripaletin syvän vihreiden seinien kanssa ja bonded-nahka tuo ihanasti lämpöä tilaan. Sohva on muotokieleltään siro, joten se istuu hyvin pienehköön huoneeseen, vaikka sohvalla on istumatilaa hyvin koko perheelle.

Scandic Copenhagen -sohvia saa vaikka minkä kokoisena, ja mekin hieman himoitsimme kulma- tai divaaniratkaisua. Tila olisi kuitenkin mennyt täysin tukkoon isosta sohvasta, joten sen sijaan valitsimme sohvalle kaveriksi Scandic Copenhagen rahin. Rahi on ihana lisä löffäyshetkiin, ja sitä saa näppärästi siirreltyä tarpeen mukaan. Sama materiaali sohvan kanssa pitää pienen tilan ilmeen rauhallisena.

Nekku tyynynpäällinen

Toki uusi sohva piti myös somistaa! Hyödynsin tässä Veken oman malliston tekstiilejä, joita on nykyään tosi kattava valikoima. Meille valikoitui Sammal torkkupeitto ja pari Nekku tyynynpäällistä. Nämä kaikki ovat 100 % puuvillaa ja niissä onkin ihanan pehmeä luonnonmateriaalin tuntu.

Lisäksi leffahuoneessa tekniikka on tietysti tärkeässä roolissa, joten siitäkin mainittava parilla sanalla. Meillä panostettiin muuton yhteydessä isoon telkkariin laadukkaalla tekniikalla. Koimme tämän monipuolisemmaksi ratkaisuksi kuin tykin valkokankaalla. Lisäksi löytyy 5.1.2 -äänentoistojärjestelmä, jonka piuhat vedettiin seinien sisään jo raksa-aikana.


leffahuoneen sisustus

Meidän leffahuoneesta löytyy todella isot, käytännössä yhden seinän kokoiset ikkunat, jotka avartavat upeasti tilaa, mutta eivät ole ideaali pintamateriaali äänentoiston kannalta. Tilassa onkin käytetty isoja mattoja, rullaverhoja ja akustiikkataulua.

Kokonaisuudessaan meidän leffahuone on super kiva arkiolotila. Uuden ilmeen myötä jaksan vaan ihastella, kuinka viihtyisältä se näyttää! Ja kun leffahuoneessa viikonloppuna katsoo elokuvaa, tuntuu kuin olisi lähtenyt pois kotoa - super kiva extra lapsiarkeen! Jahka lapsi kasvaa, niin mahdollinen pelikonsoli löytänee myös paikkansa täältä.

Nekku tyynynpäällinen

Sammal torkkupeitto

Työhuoneen sisustus

Tilan toinen toiminto on työhuone. Kotitoimiston puolelle muutti samassa rytäkässä suvun vanha työpöytä. Meillä olikin jo entuudestaan kirjahylly samaa settiä - nyt pöytä ja hylly ovat jälleen samassa tilassa vuosikymmenten jälkeen.

Uusi-vanhan työpöydän myötä muutimme myös hieman kotitoimistopuolen kalusteiden sijainteja. Lopputuloksena on yllättävän avara ja käytännöllinen tila. Neliöt ovat tässä kunnon tehokäytössä.

työhuoneen sisustus

Vekeltä olisi löytynyt kaikki tarvittavat kalusteet myös työhuoneen puolelle, jos meillä ei olisi ollut huonekaluja omasta takaa. Vekellä on kattava valikoima esimerkiksi työpöytiä ja työtuoleja. Ja hei Vekellä on juuri nyt käynnissä synttäriviikko eli tarjouksia ja erikoisetuja tarjolla päivittäin!

On ollut todella onnistunut päätös laittaa leffa- ja työhuone samaan tilaan! Leffahuonetta ja kotitoimistoa ei käytetä juuri koskaa yhtäaikaa, joten niiden yhdistäminen on hyvää tilojen hyötykäyttöä. Lisäksi on kiva, että työhuoneessakin on tilan tuntua - pelkälle työhuoneelle kun ei olisi voinut meidän neliöistä lohkaista näinkään isoa tilaa.

pienen tilan sisustus

Näin teet pienestä tilasta toimivan - 5 vinkkiä

Sopivan kokoiset kalusteet

Liian isot kalusteet saavat tilan tuntumaan ahtaalta. Kannattaakin keskittyä kevyeen yleisilmeeseen: meidän monitoimitilassa kaikki kalusteet ovat muotokieleltään siroja.

Valo avartaa

Meillä on tilassa todella isot ikkunat, jotka avartavat hurjasti pieniä neliöitä. Osittain samaa vaikutelmaa voi tehdä myös vaaleilla sävyillä, hyvällä valaistuksella tai esimerkiksi peilien avulla.

Hyödynnä kaikki tilat

Erityisesti pienissä neliöissä kannattaa keskittyä riittäviin säilytysratkaisuihin, jotta kaikille tarvittaville esineille on paikkansa. Meillä on huoneessa muutama säilytyskaluste, jonka lisäksi sohvan alta löytyy iso sängynaluslaatikko.

Kiinnitä huomiota tilajakoon

Jos tavoitteena on yhdistää samaan tilaan eri toimintoja, mieti tilajako toimintojen kesken. Tiloja voi rajata esim. mattojen tai huonekalujen avulla. Meillä tilajakoa kahden toiminnon kesken tekevät niin matot kuin sohvan asettelu.

Ovien aukeamissuunta

Varsinkin raksaajille ja remppaajille pro tip: mieti ovien aukeaminen. Meidän monitoimihuoneeseen asennettiin liukuovi, sillä normaali ovi olisi syönyt paljon huoneen kokoa. Lisäksi meillä on desibeliovi, joka on oikein näppärä lisä niin leffa- kuin työkäytössä.

pienestä tilasta toimiva

Kommentit